« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
UPS ;)

Pazite kad se šminkate za fašnik

Pazite na šminku!
Pazite na šminku! (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

šminka

,

fašnik

Stvar je prilično jednostavna - sve što stavljamo na sebe da bismo što vjerodostojnije rekreirali omiljeni lik može imati neugodne posljedice po naše zdravlje. Stručnjaci za njegu iz klinike Baviera objavili su nekoliko savjeta koje trebamo imati na umu uoči fašnika.

Prvi savjet na njihovom popisu je da obratimo pozornost na šminku koju biramo za ukrašavanje lica i tijela. Važno je da je kozmetika u skladu sa zdravstvenim standardima, što znači da trebamo provjeriti njezin sastav.

"Važno je čitati etikete i rok valjanosti te provjeriti predstavlja li neka od komponenti opasnost za naše zdravlje", rekao je oftalmolog Fernando Llovet, a prenosi Marca.

Među organima koji najviše pate zbog nekvalitetne šminke su oči. Moguće posljedice su iritacija, pojava ječmenca ili infekcija oka. "Važno je obratiti pozornost na pravilnu higijenu lica. To znači da ne dijelimo kozmetiku i da potpuno uklonimo šminku s lica", ističe Llovet.

Ako nakon fašnika osjetite bilo kakvu smetnju u očima ili na nekom drugom dijelu tijela, prijavite je liječniku. Također, budite svjesni da su fašnički kostimi često izrađeni od sintetičkih materijala, što može izazvati alergije ili iritacije na koži. U slučaju ozbiljnijih tegoba posavjetujte se s liječnikom o mogućnostima liječenja

20.02.2023. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno