« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
LJEPOTA

Par korisnih trikova s maskarom

Prilikom nanošenja maskare na trepavice teško ju je nanijeti do njihovog korijena, a da ne zamažete kapke... ali i za to ima lijeka

Trikovi koje vrijedi primjeniti
Trikovi koje vrijedi primjeniti (DeviantArt)
Više o

savjeti

,

trikovi

,

maskara

Maskara je neizbježan dio svake kozmetičke torbice, a kako bi olakšale njeno korištenje u nastavku vam donosimo nekoliko trikova.

Vodootpornu maskaru je teško ukloniti s oka pa bi ju bilo dobro kombinirati sa običnom maskarom. Kombinacija se radi tako da se prvo stavlja sloj obične maskare na trepavice, a zatim vodootporna maskara kao drugi sloj. Na taj način ćete dobiti dugotrajniji učinak, a maskaru ćete na kraju moći ukloniti bez problema.

Savijena četkica maskare

Kada je četkica maskare ravna ona ne prijanja dobro na sve dijelove trepavica zbog čega se savjetuje da ju savijete. Savijena četkica omogućava prijanjanje maskare u potpunosti na trepavice.

Ako vam posnestane tuša za oči možete ga zamijeniti maskarom, a potrebno je samo štapić za nanošenje tuša umočiti u maskaru i dobiveni tuš nanijeti na oči kao i obično.

Nanošenje maskare

Prilikom nanošenja maskare na trepavice teško ju je nanijeti do njihovog korijena, a da ne zamažete kapke pa kako bi to izbjegli savjetuje se da prilikom sljedećeg nanošenja maskare na kapak stavite posjetnicu uz koju ćete trepavice namazati bez razmazivanja.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
08.08.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno