« Film
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
HR BOX OFFICE

Papigice, nove šefice hrvatskih kina

"Rio 2" je sa 30,4 tisuća gledatelja ostvario najbolje ovogodišnje otvaranje u hrvatskim kinima, dok je novi film Arnolda Schwarzeneggera totalno krahirao, uostalom baš kao i u Americi

Papagaji doletjeii na vrh po zaradi
Papagaji doletjeii na vrh po zaradi (Arhiva)
Više o

zarada u kinima

,

Rio 2

Nakon nekoliko mršavih tjedana, domaći je box office konačno na putu oporavka, najviše naravno zahvaljujući školskim praznicima.

Većina aktualnih filmova stoga je zabilježila ili minimalan pad gledatelja ili čak lagani porast, a drugi „Rio" sa 30.466 gledatelja ima najbolje otvaranje ove godine, i skoro dva i pol puta bolje od jedinice u travnju 2011. (cca. 13.500 gledatelja).

Činjenica da je jedinica na kraju završila na respektabilnih 69 tisuća gledatelja ne znači automatski da će dvojka na bazi ovakvog otvaranja imati 150, ali do stotke bi mogla lako.

Drugi ovotjedni novitet - Schwarzeneggerova „Sabotaža" gadno je flopnula - s mršavih 2.530 gledatelja plasirala se tek na osmo mjesto domaćeg box office-a...

Uz „Rio 2" ni ostali filmovi koji broje drugi ili treći tjedan na repertoaru pa su se „Kapetan Amerika: Ratnik zime" i „Različita" zadovoljili drugim odnosno trećim mjestom i tek korektnom gledanošću koja u totalu za oba filma zamalo premašuje 20 tisuća gledatelja.

Cijeli izvještaj iz hrvatskih kina možete pročitati na filmskom portalu Nemilosrdni gadovi.

18.04.2014. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno