« Žene
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
OPA!

Ovo zasigurno niste znali o svojim grudima

Jesu li savršene? Možda i nisu prema nekim kriterijima, prema drugima jesu, a na kraju cijele priče uvijek se nađe neki ljubitelj, ma kakve one bile

Jeste li znali ovo?
Jeste li znali ovo? (Pixabay)
Više o

žene

,

grudi

U današnje bi doba bilo pravo čudo uključiti televiziju i ne naići na neku emisiju ili reklamu ženskim oblinama. Cilj je, naravno, postići da izgledaju savršeno, no prema čijim mjerilima, pitamo se?

Svaka žena ima jedinstvene obline, a mnoge će zamijetiti da ni te obline ne izgledaju uvijek isto, pogotovo one na gornjem dijelu tijela. Donosimo vam nekoliko stvari koje ste možda sumnjali, a niste sa sigurnošću znali o ženskim grudima.

1. Grudi rastu nakon prve menstruacije

U mnogih je djevojaka menstruacija tek prvi znak puberteta, što znači da nije realno očekivati da se tijelo u potpunosti razvilo do prvog krvarenja. Ne brinite, grudi rastu još dvije do četiri godine nakon toga.

2. Njihova veličina se mijenja svaki mjesec

I to dva puta! Za vrijeme ovulacije i menstruacije moguće je da čak nećete moći obući svoj uobičajeni grudnjak. Sve ovisi o vašim hormonima čije ponašanje nitko ne može predvidjeti.

3. Dlačice na bradavicama su normalna pojava

Ako ste primijetili nekoliko dlačica oko svojih bradavica, to je nešto sasvim normalno. Oko 30% žena ih ima i toliko su nezanimljive da se s njima nitko do sada nije poželio malo detaljnije pozabaviti. Ako stručnjaci ne obraćaju pozornost na njih, možda ne bismo trebali ni mi.

4. Neke žene mogu doživjeti orgazam od stimulacije bradavica

Prilikom dodirivanja bradavica tijelo proizvodi hormon oksitocin, isti hormon koji uzrokuje vaginalne kontrakcije tijekom orgazma. Kontrakcije dovode veću količinu krvi u genitalije i može uzrokovati orgazam.

Piše: Andrea Holi
23.11.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno