« Seks
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
MA DA?

Ovo je razlog zašto se ljudi više seksaju za Božić

Božićno doba je najbolje za pravljenje beba, kažu stručnjaci, pa nije ni čudo da se za blagdane češće zavlačimo s partnerom pod plahte...

Blagdanski je seks uvijek dobar
Blagdanski je seks uvijek dobar (Pixabay)
Više o

seks

,

blagdani

Osim najsretnijeg doba u godini, božićno vrijeme također je najbolje vrijeme  za napraviti bebu.

Sveučilišta u Indiani i Portugalu odlučila su ispitati rašireno vjerovanje da su ljudski seksualni ciklusi povezani s biološkim promjenama koje nastaju kao rezultat promjena u okolini (poput vremena ili dostupnosti hrane).

Tvrde da je povećanje broj trudnoća uvjetovano društvenim uvjetima.

Njihovom zaključku prethodilo je proučavanje "kolektivne svijesti" online, sakupljajući termine povezane sa seksom koje su korisnici pretraživali u Googlu tijekom 10 godina, od 2004. di 2014. u 130 zemalja.

Pokazalo se da da se termin "seks" puno češće pretraživao za vrijeme kulturoloških ili religijskih slavlja, a devet mjeseci kasnije rođen je veći broj djece.

Najveći broj začeća u državama u kojima prevladava kršćanstvo događa se upravo u božićno doba, a kod muslimana za vrijeme proslave ramazanskog bajrama. Ramazanski bajram svake se godine slavi drugačijeg datuma, a te datume obično prati veći broj trudnoća. 

Autori istraživanja smatraju da blagdansko raspoloženje, poticanje darivanja i dobrote, motivira parove da požele proširiti obitelj. Božićno doba prožeto je pričama o Isusu, djeci, obitelji, ljubavi, sreći i obiteljskom raspoloženju, što vjerojatno uvelike utječe na obiteljske i novogodišnje odluke.

Piše: Andrea Holi
29.12.2017. 21:32:00
Novi komentar
nužno
nužno