« Žene
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
EH, DA... :)

Osnove bontona za - žene

Donosimo neke osnove bontona kojih se žene trebaju pridržavati - bez komentara o tome je li taj bonton pisao muškarac ili žena...

I žene trebaju paziti na ponašanje
I žene trebaju paziti na ponašanje (Shutterstock)
Više o

žene

,

bonton

,

pravila ponašanja

Bonton se obično gura pod nos muškarcima, jer su oni (umetnite sami potrebne pogrdne riječi koje vam padaju na pamet) koji se ne znaju ponašati i uvijek sve rade krivo... što bi, po nekoj logici, trebalo reći da žene uglavnom znaju.

E sad, to baš i nije istina, stoga donosimo neke osnove bontona kojih se žene trebaju pridržavati - bez komentara o tome je li taj bonton pisao muškarac ili žena...

Iz bontona

Dama nikada ne drži laktove na stolu

Jeste li znali da žena uvijek prva pruža ruku muškarcu? Također, starija osoba prvo nudi ruku mlađoj, obrnuto je znak nepoštivanja.

Ukoliko šetate ulicom s prijateljicom ili s bilo kim drugim, a ona sretne i pozdravi nekog prolaznika, i vi ga trebate pozdraviti.

U restoranu mlađe osobe ustaju kada stolu priđe netko stariji. Žena ustaje samo ako je mlada, a stolu prilazi netko stariji po godinama ili položaju. Opće pravilo je da kada netko ulazi u sobu gdje ima ljudi, ona prva pozdravlja sve, bez obzira na spol i godine.

Također, osoba koja je mlađa po godinama, a nalazi se visokom položaju, ne treba očekivati da je svi prvi pozdrave.

Što se tiče dolaženja na sastanke, uvijek dođite na vrijeme i ispunjavajte obaveze u predviđenom roku - osim što će za vas svi imati samo riječi hvale, tako ćete i ispoštovati tuđe i svoje vrijeme.

Smisao za humor je dobrodošla osobina, ali prava dama ne ismijava nikoga - šalite se isključivo na svoj račun!

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

04.06.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno