« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KAKO JE BILO..

Održan koncert u čast legendarnih Indexa

POGLEDAJTE GALERIJU - U napola ispunjenom Lisinskom održan je tradicionalni koncert 'Indexi i prijatelji - Da sam ja netko'

Ivica Propadalo
Ivica Propadalo (Nina Djurdjevic / CROPIX)
Više o

Kaliopi

,

Željko Bebek

,

Vatroslav Lisinski dvorana

,

povrtna juha

,

Disciplin A Kitschme

,

upotreba kanabisa

,

Saša Božić

,

Platforma mladih koreografa

,

Wilco

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog jučer je održan tradicionalni koncert 'Indexi i prijatelji - Da sam ja netko'. U ne do kraja ispunjenom gledalištu Lisinskog našla se raznovrsna publika. Prevladavali su oni malo stariji, vjerojatno generacija koja je odrastala zajedno s Indexima koji su krenuli još davne 1962. godine.

U spomen na slavne Indexe okupila se cijela svita poznatih glazbenika, pjevača iz regije koje su na instrumentima popratili nekadašnji članovi slavnih Indexa. Večer je svojim šaljivim voditeljskim nastupom začinio Ivica Propadalo.

Svojim dosjetkama i doslovnim čitanjem s papira, te neformalnim stilom nasmijavao je publiku i opustio za uživanje u koncertu. Lijepo je bilo prisjetiti se i slavnih Indexa Davorina Popovića, Slobodana Bode Kovačevića i Đorđa Kisića, kojih više nema. Publika je na spomen njihovog imena snažno zapljeskala i zasluženo im odala počast.

Ipak, svi najavljeni glazbenici nisu uspjeli doći pa je publika ostala zakinuta za izvedbu Loše, Zorana Predina i Hari Mata Harija, ali stvar su popravili odlični Massimo, Aki, Kaliopi i ostatak mnogobrojne glazbene ekipe.

Prvu je pjesmu izvela Teška industrija s novom pjevačicom, a nedugo kasnije nekoliko je pjesama izveo i Seid Memić - Vajta. Veliki pljesak zaslužila je svojim energičnim nastupom makedonska diva Kaliopi.

S ogromnim oduševljenjem dočekana je bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum. Ivica Propadalo otkrio nam je kako je za vrijeme njegove turneje s jednim bendom prije 30-tak godina bio ludo zaljubljen u Hanku, međutim ona mu nije uzvratila ljubav, "a kako i bi kad ona pjeva zelene su bile oči te, a ja imam plave", požalio se Ivica Propadalo. Hanka jednostavno nije mogla odoljeti, a i publika ju je snažno podržala pa je cijela dvorana otpjevala refren ovog velikog hita.

Iz dva i pol sata programa, svakako treba istaknuti i uvijek opuštenog Arsena Dedića koji je tako nježno i predano izveo slavnu 'Ti si mi bila u svemu naj, naj, naj', snažne izvedbe Dade Topića, Gorana Karana i Tife. Aki je sa svojom već tradicionalnom izvedbom Sanjam dodao malo svog štiha cijeloj priči, i napravio je to jako dobro. Bilo je tu još mnogo dobrih i kvalitetnih prijatelja grupe Indexi. 

Treba spomenuti i sam bend koji je funkcionirao odlično, a posebno su zanimljivi bili rock djedovi na bubnjevima koji su pokazali da unatoč svojim godina još imaju puno toga za pokazati.

Svakako, bila je to jedna opuštena i ugodna večer u Lisinskom uz sjećanje na slavne sarajevske Indexe.

29.09.2010. 10:17:10
Novi komentar
nužno
nužno