« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OPREZ U VOŽNJI

Odroni kamenja mogući duž Jadranske i Ličke magistrale

Zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec zagrebačkom obilaznicom vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

odron kamenja

,

zagrebačka obilaznica

,

čvor Jakuševec

U većem dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske prilike, a duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Od 8 do 18 sati, kroz tunel Sveti Rok vozit će se dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev u smjeru Zagreba. Zbog rekonstrukcije željezničko-cestovnog prijelaza na D 57 Vinkovci-Đeletovci zatvorena je dionica od raskrižja s D 46 Orolik-Đeletovci.

Na Zagrebačkoj obilaznici (A 3) zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec (između čvorova Buzin i Kosnica) u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Zbog sanacije odrona za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D3 Čavle-Svilno-Orehovica kod skretanja za Pašac. Obilazni pravac Rijeka-Kumičićeva-Kvaternikova- Vežica-čvor Draga-čvor Orehovica-čvor Čavle te čvor Čavle-čvor Orehovica-Banska vrata-Rijeka.

Zbog radova na mostu preko Drave na državnoj cesti D 3, na ulazu u Varaždin iz smjera Čakovca, prometuje se naizmjence, jednim kolničkim trakom.

Danas i sutra (30. i 31. ožujka) od 8 do 18 sati bit će zatvorena ŽC 3182 Duga Resa-Belavići, a vozit će se državnom cestom D 23 Duga Resa-Josipdol.

Zbog radova zatvorene su sljedeće dionice cesta:

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja dionica državne ceste D 1, Podgora Krapinska-Krapina - iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjerena su sa GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35-A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske na GP Bregana.

Do 1. travnja dionica istarskog Y: čvor Buje - čvor Nova Vas za promet u smjeru Umaga. Obilazak: čvor Nova Vas - DC 301 - ŽC 5070 - Brtonigla - DC 300 - čvor Buje. U smjeru Kanfanara promet ide nesmetano.

Do 1. travnja, dionica Istarskog Y: Žminj-Rogovići. Obilazak:čvor Žminj-ŽC5190-čvor Rogovići.

Do 30. travnja, čvor Medaki na Istarskom Y.

Do 30. travnja, čvor Višnjan na Istarskom ipsilonu. Obilazak: D 302 Poreč-Baderna.

Do 30. travnja, dionica Istarskog Y:čvor Vodnjan sjever - čvor Pula.

Do 6. travnja, dionicom državne ceste D 515 Markovac Našički-Bračevci zabranjen je promet teretnim vozilima. Obilazak: od raskrižja državne ceste D515 i D 2 u Markovcu Našičkom državnom cestom D2 do Osijeka, te zatim na D7 do Đakova i obrnuto.

Zbog radova vozi se uz posebnu regulaciju prometa na sljedećim cestama: u Zagrebu, na mostu Mladosti, u smjeru Novog Zagreba, zatvoren je jedan trak (od BP INA), upozoravamo vozače da se na vrijeme prestroje, kako bi se izbjegle dodatne gužve.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema poteškoća. Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

Trajekti i katamarani plove redovito, izvijestio je HAK. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 07:48:00
Novi komentar
nužno
nužno