« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SPICE

Uhićen je Damir Polančec!

Bivši ministar jutros je uhićen u svom domu u Koprivnici, a sumnjiči ga se za zloporabu položaja i ovlasti

(Karlo Eisenbeisser/Cropix/Podravski list )
Više o

Damir Polančec

,

afera Podravka

,

afera Spice

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec uhićen je jutros u svojoj kući u Koprivnici, potvrdio je Hini glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Osim potvrde da je Polančec uhićen jutros oko osam sati u svome domu, Borovec nije želio ništa više reći, pa niti je li uhićenje bivšeg potpredsjednika Vlade izvršeno po nalogu USKOK-a, koji protiv Polančeca posljednjih mjeseci vodi istragu zbog sumnje u malverzacije prilikom izgradnje rasvjete na nogometnom igralištu u njegovom rodnom mjestu Đelekovcima pokraj Koprivnice.

Glasnogovornik MUP-a nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti da je Polančec već prebačen u Zagreb na saslušanje.

Od Polančecovog branitelja Ante Nobila doznaje se da je koprivnička policija jutros u 7 sati ušla u kuću bivšeg potpredsjednika Vlade sa sudskim nalogom za za pretragom, a nakon sat vremena Polančec je svom branitelju telefonom javio da je uhićen.

Nobilo je Hini izjavio da je u sudskom nalogu za pretragu navedeno da se Polančeca sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti, no odvjetniku nije poznato za što se točno tereti Polančec. No, smatra da nije riječ o staroj kaznenoj prijavi vezanoj uz rasvjetu na nogometnom igralištu, nego da se najvjerojatnije radi o nečemu povezanom s Podravkom.

U USKOK-u se zasad nije moglo ništa doznati.

Još od izbijanja afere Spice govori se kako je Polančec, ako ništa drugo, barem trebao znati što se događa s Podravkom.

Uprava koprivničke kompanije uhićena je u listopadu prošle godine, a ministar je ubrzo nakon toga podnio ostavku, s objašnjenjem da se mora posvetiti obiteljskim obavezama te da se neće skrivati iza zastupničkog ili ministarskog imuniteta.

Koliko je Podravkino klupko zamršeno, postalo je jasno kad se doznalo da je u sve umiješana i mađarska naftna kompanije MOL. Naime, iz kredita koji je OTP banka dala za financiranje operacije preuzimanja Podravke bilo je jamstvo upravo MOL-a. Time je dodatna sumnja pala na Polančeca koji je 2008. s MOL-om vodio pregovore o upravljačkim pravima u Ini. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 09:14:17
Novi komentar
nužno
nužno