« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
JANDROKOVIĆ:

Hrvatska je u posljednjoj fazi pregovora za članstvo u EU

Hrvatska se nalazi u posljednjoj fazi pregovaračkog procesa za punopravno članstvo Hrvatska podupire put u EU svih zemalja jugoistočne Europe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

pregovori s EU

,

Gordan Jandroković

,

Hrvatska EU

,

jugoistočna Europa

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovao je u ponedjeljak u Budimpešti na kvadrilateralnom sastanku s ministrima vanjskih poslova Mađarske, Grčke i Srbije, priopćeno je iz MVPEI-ja.

Kako je priopćeno, ministar Jandroković razgovarao je sa svojim mađarskim kolegom Balazsom, grčkim alternativnim ministrom vanjskih poslova Droutsasom i srbijanskim ministrom Jeremićem o inicijativama koje imaju za cilj promicanje europske budućnosti jugoistočne Europe.

Od sastanaka na vrhu u Zagrebu i Solunu, kada su postavljeni temelji u odnosima zemalja članica Europske unije i jugoistoka Europe, svaka zemlja sudionica Procesa stabilizacije i pridruživanja Europskoj uniji učinila je određeni pomak naprijed, kazao je Jandroković i istaknuo današnji položaj Hrvatske koja se nalazi u posljednjoj fazi pregovaračkog procesa za punopravno članstvo u Europskoj uniji, kaže se u priopćenju.

Hrvatska podupire europske ambicije svih zemalja jugoistočne Europe, kazao je Jandroković, te uz poticanje provođenja svih potrebnih reformi, nastavlja zagovarati napredak temeljen na individualnim postignućima, kao i nemiješanje bilateralnih pitanja s pregovaračkim procesom, dodaje se.

Jandroković će u utorak imati trilateralni sastanak s ministrima vanjskih poslova Mađarske i Srbije, najavljuje se u priopćenju. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 06:51:48
Novi komentar
nužno
nužno