« Glazba
objavljeno prije 10 godina
FESTIVALI

Odabrani sudionici RockOff festivala novog zvuka

Odabrani su izvođači prvog RockOff festivala novog zvuka kojeg organizira Hrvatsko društvo skladatelja

Zanimljivi izvođači na RockOffu
Zanimljivi izvođači na RockOffu (Arhiva)
Više o

RockOff festival

,

izvođači

Od inicijalne ideje festivala s dvanaest izvođača, žiri se na kraju odlučio za čak dvadeset pjesama, a broj od preko 160 prijava premašio je sva očekivanja organizatora. Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar i publicist, predsjedao je žirijem, a osim njega, na slatkim su se mukama našli Josipa Lisac, Damir Martinović Mrle te producentsko-skladateljski dvojac Jura Ferina i Pavle Miholjević koji su u jednom trenutku jednostavno odlučili da se festival proširi za još nekoliko mjesta. Čak je i u tom slučaju značajan broj kvalitetnih bendova ostao pred vratima RockOff-a!

Bendovi koje ćemo od jeseni gledati u zagrebačkoj Tvornici kulture su And the kid, Big strip gorila, F5, Frau Casio, Gatuzo, Kinoklub, Krešo i kisele kiše, Libar, Markiz, Miki Solus, Mjuzikl, Morso, MORT, Nosači zvuka, Orange strips, Queen of Sabe, Radio Luksemburg, Sane, Sara Renar i Silente.   

Bio je zaista ozbiljan, ako ne i sulud posao od oko 160 prijava odabrati sudionike festivala. I dvadeset mjesta na koliko smo proširili početnu ideju od dvanaest pjesama bilo je premalo za primiti sve što valja. No, fleksibilno smo se odlučili za dva glavna smjera: uključiti poznate izvođače i istovremeno dati priliku onima koji tek dolaze, ali već iza sebe imaju brojne svirke po klubovima, snimke i rastuću reputaciju. Time smo dobili praktičan presjek aktualne scene, a u svemu skupa je najbitnije da se radi o zaista odličnim pjesmama i zanimljivim glazbenicima, bez obzira na žanr ili staž na sceni. Više smo nego zadovoljni jer ima svega, od ambicioznih artističkih zahvata do pitkog power-popa, s puno toga između. Kad sve skupite na jednom mjestu vidite koliko je zapravo zanimljiva novija domaća rock i pop scena, sad je glavni zadatak to iskopano blago predstaviti što široj publici i javnosti", izjavio je Hrvoje Horvat nakon napornog, ali ispunjenog dana u društvu žirija RockOffa.

Tijekom narednih ljetnih mjeseci, vrhunska domaća producentska imena dotjerat će pojedine skladbe koje u cijelosti ne zadovoljavaju tehničke kriterije i pripremiti ih za kompilaciju „RockOff 2014" koja će biti predstavljena početkom jeseni. Slijede nastupi svih odabranih izvođača u Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture, a sam RockOff kulminirat će u studenom, na finalu u Velikom pogonu Tvornice, uz izravan prijenos HRT-a.

Uz Hrvatsko društvo skladatelja kao inicijatora i glavnog organizatora, partner projekta je i Hrvatska glazbena unija, a svoju će posebnu nagradu na festivalu dodijeliti i magazin Rolling Stone. Također, Hrvatska radiotelevizija i CMC televizija te portal Muzika.hr prepoznali su RockOff kao važan faktor pri kreiranju nove, artistički zanimljive glazbene scene i od samih početaka stali uz projekt. Svi odabrani izvođači imat će priliku predstaviti se u medijima širom Hrvatske, uz intenzivan airplay kojim se ide u borbu za pomlađivanje radijskog etera i nudi adrenalinska injekcija domaćoj javnosti i medijima. 

Više o festivalu dostupno je na FacebookuTwitteru RockOff-a te na www.hds.hr.

12.06.2014. 17:29:00
Novi komentar
nužno
nužno