« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana
SAVJETI

Očistite tijelo od blagdanskih viškova

Naranča, limun i šipak bogati su antioksidansima koji štite naš organizam od raznih oštećenja, a blagotvorno djeluju i na izgled naše kože

Lako je ovako
Lako je ovako (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

čišćenje

Čišćenje organizma iliti detoksikacija pojam je kojim označujemo proces uklanjanja štetnih tvari iz organizma. To je proces koji se svakodnevno odvija u tijelu i u kojem se toksini uklone ili neutraliziraju kroz debelo crijevo, jetru, bubrege, pluća, limfne žlijezde i kožu.

Za detoksikaciju organizma ne moramo trošiti brdo novca, niti kupovati gotove pripravke, možemo iskoristiti prirodne namirnice i napitke, koje će pomoći našoj jetri, bubrezima i probavnim organima da eliminiraju višak otpadnih tvari. 

Za početak napravite pauzu od teške i masne hrane koja je u božićno vrijeme neizbježna.

Započnite godinu tako što će se na vašem na vašem jelovniku naći  probiotici, smoothieji, domaće povrtne juhe, svježe voće i povrće. Obojite svoj jelovnik u citrusima, kupusnjačama i zelenim lisnatim povrćem. 

Naranča, limun i šipak bogati su antioksidansima koji štite naš organizam od raznih oštećenja, a blagotvorno djeluju i na izgled naše kože. 

Kupus, prokulica, kelj i brokula također su izvrstan odabir za postblagdansko vrijeme jer zbog svog povoljnog nutritivnog sastava potpomažu rad naše jetre. 

Prilikom pripreme obroka koristite raznovrsne začine, oni također potpomažu detoksikaciji. U svoju svakodnevnu prehranu uvrstite više bosiljka, celera, peršina ili mente, a možete isprobati i sve popularniju kurkumu. 

08.01.2020. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno