« Film
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
COOL

Obiteljska komedija Sare Hribar na Cinekid Script Labu

"Kako su lutke spasile televiziju" sentimentalna je obiteljska komedija s elementima mjuzikla u čijem su fokusu prognane televizijske lutke koje su nepravedno izbačene iz svog televizijskog doma

Sara Hribar
Sara Hribar (Arhiva)
Više o

Cinekid Script Lab

,

Sara Hribar

Projekt obiteljske komedije "Kako su lutke spasile televiziju" redateljice i scenaristice Sare Hribar, jedan je od 14 odabranih koji će se razvijati na prestižnom Cinekid Script Labu, koji će se održati na festivalu dječjeg filma Cinekid u Amsterdamu u listopadu ove godine te na Berlinaleu u veljači 2021.

Cinekid Script Lab jedna je od najznačajnijih međunarodnih platformi za plasman filmova za djecu (3 - 14 godina) i njegovo ovogodišnje, 7. izdanje održava se u Amsterdamu i Berlinu, a intenzivni rad na scenariju i na online sesijama gdje će polaznici usko surađivati s dodijeljenim mentorima.

"Kako su lutke spasile televiziju" sentimentalna je obiteljska komedija s elementima mjuzikla u čijem su fokusu prognane televizijske lutke koje su nepravedno izbačene iz svog televizijskog doma zbog nove programske politike, ističe se u opisu projekta.
"Ovaj projekt vješto ujedinjuje elemente britke obiteljske komedije i dječjeg filma koji podsjeća na važnost televizora i televizijskih lutaka u dječjim životima", dodaje se o filmu koji producira Jaka produkcija (Jure Bušić).

Scenarij je već razvijan na programu 'Branko Bauer' Društva hrvatskih filmskih redatelja, te je dobio potporu Hrvatskog audiovizualnog centra za razvoj scenarija.
Sara Hribar filmska je redateljica i scenaristica, iza sebe ima više nagrađivanih kratkometražnih filmova (Od danas do sutra, Pusti me da spavam, Ta tvoja ruka mala...) te je autorica Brezom i Zlatnom Arenom za scenarij ovjenčanog debitantskog dugometražnog igranog filma "Lada Kamenski" kojeg je i režirala s Markom Šantićem.

Film "Lada Kamenski" dosad je prikazan na više od 50 festivala te je ovjenčan s tridesetak nagrada koje je osvojila u Puli, Montrealu, New Yorku, Figueiri, Leskovcu.

17.07.2020. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno