« Film
objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana
COOL

Liburnia uplovljava u Rovinj

Udruga LFF projekcije u Rovinju organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Grada Rovinja te pred domaću i stranu publiku donosi filmove

Pluf i Na vodi u Rovinju
Pluf i Na vodi u Rovinju (Arhiva)
Više o

Liburnia Film Festival

Rovinjsko Ljetno kino u ponedjeljak 20. srpnja te Kino Antonio Gandusio također u Rovinju u utorak 21. srpnja prvi će put ugostiti turneju najboljih dokumentaraca Liburnia Film Festivala, program Liburnia uplovljava.

Udruga LFF projekcije u Rovinju organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Grada Rovinja te pred domaću i stranu publiku dovodi filmove "PLUF!" Elvisa Lenića koji će film u ponedjeljak i osobno predstaviti, te "Na vodi" Gorana Devića.

"PLUF!" (2019., 17') je duhovita priča o tradicionalnom prvomajskom natjecanju koje se održava u Limskom kanalu, i to u plufizmu - disciplini u kojoj se vrednuje zvuk kamena bačenog u vodu. Film je žiri LFF-a nagradio nagradom za najbolji regionalni film, ''za plufističku poeziju koju evocira kroz humor i jednostavnost''.

Dokumentarac "Na vodi" (2018., 79') koji je na lanjskoj Liburniji nagrađen za najbolju režiju (Dević) i najbolji dizajn zvuka (Martin Semenčić), prateći rijeku koja teče kroz središte redateljevog rodnog Siska gradi portret nekadašnjeg industrijskog grada u čiju su noviju povijest duboko upisani društveni konflikti tranzicije. Rijeka se danas veže uz razonodu i opuštanje, ali u susretu s ljudima na površinu isplivaju društveni sukobi tranzicije.

Projekcija u ponedjeljak u Ljetnom kinu počinje u 21:30 a u utorak, u Kinu Antonio Gandusio, u 19 sati.

Program Liburnia uplovljava podržavaju Zaklada "Kultura nova" (program razvoja organizacije "Seciramo/dekodiramo stvarnost"), Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatski audiovizualni centar i Primorsko-goranska županija.

17.07.2020. 09:30:18
Novi komentar
nužno
nužno