« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ROĐENDANSKI OBROK

Obama prijateljima poslužuje morske plodove iz Meksičkog zaljeva

Američka FDA je izjavila da se raspršivači koji se koriste u borbi protiv crne plime ne talože u morskim organizmima i ne ugrožavaju ljude koji ih konzumiraju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Meksički zaljev

,

rođendan

,

morski plodovi

,

Đuro Brodarac

Američki predsjednik Barack Obama i dalje vjeruje u kvalitetu morskih plodova iz Meksičkog zaljeva unatoč izlijevanju nafte i poslužiti će ih ove nedjelje svojim gostima na proslavi svog 49. rođendana, rekla je jedna njegova bliska suradnica.

"Za proslavu svog rođendana, on će gostima poslužiti morske plodove iz Meksičkog zaljeva", rekla je na tv-kanalu NBC Carol Browner, savjetnica američkog predsjednika za pitanja energije i klimatskih promjena. Obama je već proslavio rođendan 4. kolovoza u Chicagu s prijateljima, među kojima je bila i tv-voditeljica Oprah Winfrey.

Američka agencija za kontrolu lijekova i hrane (FDA) je u petak navela da se raspršivači koji se koriste u borbi protiv crne plime ne talože u morskim organizmima i ne ugrožavaju ljude koji ih konzumiraju. Glavni operativni direktor BP-a Doug Suttles je izjavio početkom mjeseca da će on i obitelj jesti morske plodove iz Meksičkog zaljeva unatoč istjecanju oko 4,9 milijuna barela nafte, ili 780 milijuna litara, od kojih je prikupljeno oko 800.000 barela. (hina/metro-portal)

09.08.2010. 00:40:00
Novi komentar
nužno
nužno