« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SPAS?

Obama kreditom od 100 milijardi dolara potiče posrnulo gospodarstvo

Barack Obama priprema 100 milijardi dolara poreznih kredita za kompanije koje razvijaju nove tehnologije i čuvaju radna mjesta

barack obama krediti
barack obama krediti (Getty Images)
Više o

recesija

,

Barack Obama

,

američko gospodarstvo

,

obred

,

Sundance Kid

Barack Obama će ovoga tjedna predložiti 100 milijardi dolara težak porezni kredit za kompanije radi poticanja posrnulog američkog gospodarskog oporavka, prenosi The Washington Post.

Prema pisanju tog lista, Obama će za lansiranje nove političke inicijative iskoristiti govor koji će održati u srijedu u Clevelandu, u saveznoj državi Ohio. Obama ovaj tjedan putuje u posjet dvjema saveznim državama, Wisconsin i Ohio, teško pogođenima recesijom.

Njegov prijedlog obuhvaća podizanje i trajno povećanje poreznih kredita za istraživanja i razvoj, a bit će dodijeljeni kompanijama koje razvijaju nove tehnologije u zemlji i čuvaju američka radna mjesta. Financirat će se zatvaranjem drugih rupa u zakonu o korporativnom porezu, prenosi nadalje Washington Post, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika Obaminog kabineta.

>> Gospodarstvo SAD-a i dalje se slabo oporavlja

Gospodarski tim američkog predsjednika razmatra uvođenje cijelog niza novih mjera usmjerenih na obnovu gospodarstva. Pritom je iz Bijele kuće već priopćeno da model za te mjere neće biti ogroman, 814 milijardi dolara vrijedan paket pomoći iz 2009.

Podaci ministarstva rada u petak su pokazali da je u prošlome mjesecu izgubljeno novih 54.000 radnih mjesta dok je stopa nezaposlenosti ojačala na 9,6 posto. Iako je to značajno manje od 120.000 izgubljenih radnih mjesta koliko su očekivali analitičari, stopa zapošljavanja nije bila dostatna da se zaposlile milijuni krizom pogođenih Amerikanaca. (hina/metro-portal)

06.09.2010. 11:46:21
Novi komentar
nužno
nužno