« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
VAŽNE FUNKCIJE

Ivica Mudrinić još tri godine prvi čovjek T-HT-a

Ivici Mudriniću je Nadzorni odbor T-Hrvatskog telekoma produžio mandat kao predsjedniku Uprave te kompanije

ivica mudrinić t-ht
ivica mudrinić t-ht (Šime Šokota/Cropix)
Više o

T-HT

,

Ivica Mudrinić

,

ManU

Ivica Mudrinić bit će predsjednik Uprave T-Hrvatskog telekoma i iduće će tri godine, navodi se u obavijesti T-HT-a koja je objavljena danas na Zagrebačkoj burzi. Mudrinića je na tu funkciju ponovno imenovao Nadzorni odbor T-HT-a na jučerašnjoj sjednici, a novi mandat od tri godine počinje mu teći s 1. siječnjem 2011.

Ivica Mudrinić je na čelu T-HT-a od trenutka razdvajanja te kompanije od Hrvatske pošte i telekomunikacija. T-HT je najveći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj s više od 1,4 milijuna linija u nepokretnoj mreži, gotovo 2,8 milijuna korisnika u pokretnoj mreži, te s više od 580 tisuća širokopojasnih priključaka.

Od prve javne ponude dionica u listopadu 2007. na Zagrebačkoj se burzi trguje dionicama T-HT-a, dok se na Londonskoj burzi trguje globalnim potvrdama depozitara.

Većinski vlasnik T-HT-a je njemački Deutsche Telekom AG koji drži 51 posto dionica. Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ima 7 posto dionica, a hrvatska Vlada 3,5 posto. Preostali dio dionica u slobodnom je opticaju u rukama privatnih i institucionalnih ulagatelja. (hina/metro-portal)

07.09.2010. 12:01:56
Novi komentar
nužno
nužno