« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Novo u zagrebačkim kinima - 18. veljače

Iskreni ljubitelji horora nikako ne smiju propustiti Wolfmana; pogledajte koji su još ovotjedni noviteti

Fotografija vijesti
Više o

Cinestar

,

Movieplex

,

zagreb-info

,

novo kina

,

film wolfman

,

film dear john

,

film hachiko priča o psu

Oni koji se lako rasplaču prilikom gledanja ljubavnih filmova i životnih priča svakako neka sa sobom ponesu gomilu maramica jer će vam trebati odlučite li pogledati filmove "Sve što želim si ti" i priču o psu Hachikou. Ljubitelji strave i užasa će pak uživati uz Benicia Del Toroa u remakeu legendarnog "The Wolf Mana".

Wolfman

Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) svoje je djetinjstvo nastojao što prije zaboraviti. No, iznenadna vijest o nestanku brata prisilit će ga da se ponovo vrati u zaselak Blackmoor, mjesto od kojeg je pokušao pobjeći i u kojem ga je slomila majčina smrt. Talbotu je novost o bratovoj nesreći prenijela sama Gwen Conliffe (Emily Blunt), zaručnica njegova brata, koja ga je zamolila dajoj pomogne. Po povratku na imanje, on saznaje da nešto brutalne snage i nezasitne želje za krvlju ubija seljane i da je sumnjičavi inspektor Scotland Yarda Aberline (Hugo Weaving) došao istražiti slučaj. U međuvremenu do Talbota stignu glasine o drevnom prokletstvu koje za punog mjeseca ljude pretvara u vukodlake. Igrom slučaja, Talbot i sam biva ugrizen od strane vukodlaka i otkriva u sebi sasvim drugačiju, primitivnu stranu ličnosti.

 

Ovaj film predstavlja priznanje originalu "The Wolf Man" iz 1941. koji priča priču o plemiću po imenu Lawrence Talbot (tada ga je glumio Lon Chaney Jr., sin legende nijemog filma Lona Chaneya). Benicio Del Toro, ovaj put u ulozi producenta i glumca, priznaje da je opčinjen ovom vrstom horora pa je s filmom odlučio iskazati počast izvorniku. Ovaj mračni i brutalni horor režirao je Joe Johnson (Jurski park III), a glavnu ulogu, pored Benicia Del Toroa, tumači i Anthony Hopkins. Kritičari su već u samom startu bili nakloni pozitivno ocijeniti Wolfmana. Remake je tipična preslika tradicionalnoga, gotskoga, ali je rađen za modernu publiku. Modernost se naročiti vidi u sjajnoj šminki, zatim glazbi Dannyja Elfmana kao i u specijalnim efektima.

Film možete pogledati u Cinestaru i Movieplexu od četvrtka, 18. veljače.

Sve što želim to si ti

Film „Dear John" prava je romantična drama za sve ljubavne sladokusce koju je režirao iskusni Lasse Hallstrom (Kućna pravila, Čokolada), a u kojoj glavne uloge tumače mlade holivudske zvijezde u usponu - Channing Tatum i Amanda Seyfried.
John Tyree (Tatum) mladić je kojemu do završetka vojnog roka treba još svega nekoliko tjedana. On je vojnik iz specijalnih postrojbi koji se za vrijeme dopusta vraća kući i dolazi u posjet ocu u Južnu Karolinu. Za vrijeme kratkog odmora iz vojske, on upoznaje prekrasnu Savannah (Seyfried) i između njih se brzo razvije snažna veza. Savannah je studentica iznimne ljepote i idealističkog pogleda na svijet koja je praznike odlučila provesti također kod kuće. Međutim, nakon tragičnih događaja 11. rujna 2001. godine, John odluči produžiti svoj vojni rok pa se komunikacija sa Savannah nastavlja preko ljubavnih pisama. Komplikacije nastaju u trenutku kad Savannah upozna drugog mladića koji ju zaprosi.

 

Film na zanimljiv način analizira kompleksnost ljubavnih odnosa kroz prizmu zbivanja koja su van kontrole zaljubljenog para. Kritike su manje više jedinstvene u komentarima da film ima tipičan klišeizirani okvir te da eksploatira dramatične događaje najgoreg terorističkog napada u SAD-u. Svratite do Cinestara od 18. veljače i prosudite sami.

Hachiko: Priča o psu

Ova nevjerojatna istinita priča američka je adaptacija japanske priče o lojalnom psu imena Hachiko. Svakoga dana Hachiko prati svog vlasnika do željezničke stanice i dočekuje ga nakon posla na istome mjestu. Nažalost, jednoga dana njegov vlasnik ode na posao, ali se nikada više ne vrati. Unatoč tome, Hachiko će sljedećih devet godina svakoga dana dolaziti u isto vrijeme na isto mjesto na željezničkoj postaji, očekujući svog vlasnika da se vrati...

 

Film se prikazuje u Cinestaru od četvrtka, 18. veljače.

Osim toga, u Cinestaru i Movieplexu pogledati još možete i "Alvin i Vjeverice 2" u kojem se vraćaju naši omiljeni krznati burazeri, Alvin, Simon i Theodore. Nadalje, redatelj filma „Zgodna žena" predstavlja nam svoju novu romantičnu priču o parovima i samcima u Los Angelesu, a koji se moraju suočiti s pritiscima i očekivanjima nadolazećeg „Dana zaljubljenih". Na kraju, Robert De Niro predvodi zvjezdanu glumačku postavu u oštroumnoj komičnoj drami "Svi smo super", remakeu istoimenog talijanskog hita. De Niro glumi udovca koji, nakon što mu je žena preminula, shvati da mu je žena bila jedina prava veza s djecom. Stoga on kreće na putovanje autobusom duž čitave zemlje kako bi se ponovno zbližio sa svojom djecom...

17.02.2010. 15:26:00
Novi komentar
nužno
nužno