« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LEGENDE FILMSKOGA SVIJETA

De Niro i Scorsese opet zajedno, snima se Taksist 2

POGLEDAJTE TRAILER: U izvornoj verziji, De Niro glumi vijetnamskog veterana taksistu koji čisti ulice New Yorka od nasilja i kriminala

You talkin' to me?
You talkin' to me? (YouTube )

Jedno od najvećih glumačkih imena današnjice, ono Roberta de Nira, ponovo je predmet špekulacija u filmskom svijetu. Naime, kako piše Telegraph, De Niro je u velikim pripremama za ulogu Travisa Bicklea, vozača taksija iz čuvenog uratka Martina Scorsesea iz davne 1976.

Još nije poznato hoće li dvojac snimati nastavak ili remake kultnog filma, ali za se da će u njemu biti korištene usluge Larsa Von Triera. Von Trier je poznat po svojem „Antikristu", filmu koji obiluje scenama eksplicitnog i ekstremnog nasilja. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se takvi elementi prenijeti u Taksistu 2.

Podsjetimo, u izvornom filmu, Bickle (Robert De Niro) je ratni veteran iz Vijetnama sa samo jednom misijom - očistiti ulice New Yorka od nasilja i kriminala. Inače, scenarij za izvornu verziju napisao je Paul Schrader, koji je i sam prije nekoliko godina predlagao nastavak Taksiste.

Obzirom da je film bio nominiran za četiri Oscara, što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, uopće ne čudi da se razmišlja o „drugoj epizodi". Uz De Nira je tada glumila Jodie Foster, a ta su dva imena do danas ostavila upečatljiv trag na filmskoj sceni. Stoga su razumljive najave i samoga Scorsesea koji je rekao da planira novu suradnju s De Nirom.

17.02.2010. 10:20:28
Novi komentar
nužno
nužno