« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Novi roman Catherine M.

Kontroverzna spisateljica objavila djelo ‘Dan patnje’

Fotografija vijesti
Više o

Catherine Millet

,

‘Seksualni život Catherine M.’

,

ljubomora

Kada je Catherine Millet prvi put pohotno paradirala svjetskom književnom scenom, bila je slobodoumna libertarijanka, a svoj seksualni život nekritično je opisala u svojoj knjizi. Sedam godina kasnije žena koja je bila poznata kao ikona intelektualne erotike vratila se, no sada kao supruga uništena ljubomorom i sumnjom. S karakterističnom iskrenošću, ‘Dan patnje’, prva knjiga Milletove nakon eksplozivnog literarnog prvijenca ‘Seksualni život Catherine M.’, bavi se njezinim stalnim sumnjama u supruga. Roman je prema njezinim riječima pisan kao stvarni događaj, i to za vjerne čitatelje koji su njezin život vidjeli kao seksualni hedonizam koji ju je, za razliku od drugih, oslobađao od emocionalnih problema.

- To što ste seksualno slobodni ne čuva  vas od upadanja u groznu zamku ljubomore i ne štiti vas od boli koja dolazi - rekla je Millet.

Prva knjiga Milletove nakon eksplozivnog literarnog prvijenca ‘Seksualni život Catherine M.’, bavi se njezinim stalnim sumnjama u supruga.

Roman koji će u Francuskoj biti izdan idućeg tjedna obilježava novu fazu za Millet, sramežljivu i ozbiljnu intelektualku koja uređuje Art Press, respektabilan pariški časopis koji je pokrenula 1972. godine. Od objavljivanja njezine prve knjige 2001. godine, neki su je slavili  kao feminističku  revolucionarku, dok su je drugi nazivali preprodavačicom fino napisane pornografije.

No, za najveće obožavatelje koji su je nastavili obasipati eksplicitnim pismima, Catherine Millet ostaje žena koja im je dočarala posve novo iskustvo u seksu.  (LČ)

28.08.2008. 20:11:31
Novi komentar
nužno
nužno