« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Novi neprijatelj omraženih dlačica

Koža nakon tretmana IPL tehnologijom postaje nježna i glatka, bez urastanja dlačica koje često prati klasičnu depilaciju
Koža nakon tretmana IPL tehnologijom postaje nježna i glatka, bez urastanja dlačica koje često prati klasičnu depilaciju
Više o

IPL

,

Intensed Pulse Light

,

fotoepilacija

Njegovana koža bez dlačica san je svake žene, ali i sve većeg broja muškaraca. Metode uklanjanja dlaka razvijaju se i usavršavaju iz dana u dan, tako da ih postoji nekoliko, od klasične depilacije voskom, šećernom pastom i elektroepilacije do trajnog uklanjanja laserom i novom tehnologijom pomoću pulsnog svjetla (IPL tehnologija - Intensed Pulse Light).

Dok klasične metode iziskuju vrijeme, bolne su i problem rješavaju kratkoročno, IPL tehnologija nova je i bezbolna metoda trajnog uklanjanja dlačica, koja pritom ne zahtijeva puno vremena.

Bezbolna, brza i trajnaNova IPL tehnologija (Intensive Pulse Light) temelji se na metodi fotoepilacije, uklanjanja dlačica pomoću svjetla sličnog laseru. Za razliku od klasičnih tretmana, IPL metoda je bezbolna i potpuno efikasna te može tretirati mnogo veću površinu nego laser.  

Ubraja se u metodu fotoepilacije, uklanjanja dlačica pomoću svjetla sličnog laseru. Metoda se zasniva na sposobnosti pigmenta melanina u ciljanom tkivu da selektivno apsorbira svjetlo i pretvara ga u toplinu, koja se potom kondukcijom prenosi na stanice dlake i oštećuje ih izazivajući koagulaciju folikula dlake.

Razlika između lasera i IPL-a je u tome što se laser koristi jednobojnim snopom svjetlosti točno određene valne duljine, a IPL disperzno višebojnim svjetlom.

Razlika je i u površini djelovanja, jer IPL posjeduje terapijske sonde koje omogućuju i mnogo veću površinu osvjetljavanja nego kod lasera. IPL omogućuje neagresivan tretman, pa ga klijenti bez teškoća mogu uklopiti u svakodnevne životne aktivnosti bez nepoželjnih kozmetičkih i zdravstvenih učinaka.

Piše: Piše: Manuela Šapro
23.04.2008. 04:01:17
Novi komentar
nužno
nužno