« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
MA DA?

Novac vas može ubiti - doslovno

Iznenadno i nepredvidivo smanjenje osobnog dohotka u mlađoj odrasloj dobi povezuje se s povećanim rizikom od razvoja srčanih bolesti i/ili smrtnog ishoda

Manje love, manje zdravlja...
Manje love, manje zdravlja... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

prihodi

,

posao

,

novac

Posao je važan ne samo za ukupnu kvalitetu života, već je jedan od ključnih elemenata zdravlja, pokazala su posljednja istraživanja. Preciznije, moglo bi se reći da materijalizam današnjeg svijeta uzima svoj danak...

Naime, po rezultatima studije čiji su rezultati objavljeni u časopisu Američke udruge kardiologa (AHA) nestalan priljev prihoda može udvostručiti rizik od preuranjene smrti, osobito kao posljedice kardiovaskularnih bolesti.

"Iznenadno i nepredvidivo smanjenje osobnog dohotka u mlađoj odrasloj dobi povezuje se s povećanim rizikom od razvoja srčanih bolesti i/ili smrtnog ishoda uzrokovanog drugim razlozima".

Kada se 1990. godine započelo sa studijom, istraživači su u obzir uzeli podatke iz ranijih istraživanja o kardiovaskularnim bolestima među osobama mlađe odrasle dobi - od 23 do 35 godina. Zdravstveno stanje pojedinaca, a ima ih gotovo 4000, prati se i danas. 

Povezanost između priljeva prihoda i zdravlja 

Prikupljene informacije upućuju na povezanost između priljeva prihoda i zdravlja pojedinca. Glavni autor studije, Tali Elfassy s floridskoga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Miamiju kaže da "nestalnost prihoda predstavlja sve veću prijetnju zdravlju", s obzirom na to da se socijalne službe koje bi trebale pružiti pomoć i predstavljati sigurnost za pojedinca suočavaju s konstantnim rezovima. 

"Premda je ova studija opservacijske prirode i ne odražava rezultate konkretne procjene spomenutih socijalnih programa, njezini rezultati ukazuju na to da velike negativne promjene povezane s novčanim prihodima mogu biti štetne za zdravlje srca te bez sumnje mogu pridonijeti preranoj smrti", zaključuje Elfassy.

09.01.2019. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno