« Knjiga
objavljeno prije 12 godina
THE CASUAL VACANCY

Nova knjiga "mame" Harryja Pottera izlazi 27. rujna

U ovom romanu s četiristotinjak stranica obojenom crnim humorom Rowling opisuje svijet potpuno različit od svijeta njezina slavnog čarobnjaka

Fotografija vijesti
Više o

Harry Potter

,

J. K. Rowling

,

The Casual Vacancy

Unatoč tomu što je priču o čarobnjaku Harryju Potteru zauvijek umirovila, novi roman J.K.Rowling „The Casual Vacancy" očekuje se s velikim nestrpljenjem, zbog čega će vijest o tome da izlazli 27. rujna zasigurno razveseliti mnoge, prenosi Hina.

Ovaj prvi roman za odrasle izaći će "istodobno u Americi, Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj", dodao je nakladnik za agenciju France Presse.

"The Casual Vacancy" će zatim izaći u Francuskoj i u džepnom izdanju.

U ovom romanu s četiristotinjak stranica obojenom crnim humorom Rowling opisuje svijet potpuno različit od svijeta njezina slavnog čarobnjaka, smjestivši mjesto radnje u izmišljeni gradić Pagford, gdje iznenadna smrt vijećnika Barryja Fairweathera donosi razdor.

Rowling, dobitnica Reda Britanskog Carstva za doprinos književnosti za mlade i francuske Legije časti, na 15. je mjestu najbogatijih žena u Velikoj Britaniji, sa zarađenih 625 milijuna eura, po popisu koji je 2011. donio Sunday Times.

Njezin planetarni uspjeh počinje 1997. s prvim od sedam svezaka pustolovina mladog čarobnjaka koji su prodani u više od 400 milijuna primjeraka i prevedeni na 69 jezika.

Sedam filmskih adaptacija Harryja Pottera snimljenih od 2001. ostvarilo je dosad najveću zaradu na blagajnama kinodvorana diljem svijeta, ili 4,4 milijarde eura u srpnju 2011., kada je izašao zadnji film te serije.

25.05.2012. 07:54:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    fan
    24.06.2012. 00:30
    8 filmskih adaptacija... :)
Novi komentar
nužno
nužno