« Seks
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
HE HE

Noćna erekcija - što trebate znati

Postoji mnogo mitova i narodnih mudrosti koje sugeriraju da jutarnje erekcije uzrokuju seksualni snovi koji se pojavljuju tijekom noći, međutim stručnjaci se ne slažu

Što se to događa po noći?
Što se to događa po noći? (Arhiva)
Više o

erekcija

,

noćna erekcija

Noćne erekcije nerijetko mogu probuditi svog šefa, a bogami i njegovu partnericu koja mirno spava kraj njega, no ako mislite da se radi o nuspojavi snova nabijenih seksualnim sadržajem - varate se.

Ovaj fenomen, poznat i kao noćna erekcija, zapravo je toliko čest da postoji i medicinski naziv za njega - noćna otečenost penisa.

Iako ovaj "medicinski fenomen" najčešće primjećujete u rane jutarnje sate, erekcije se mogu pojaviti između tri i pet puta tijekom jedne noći.

Očekivano, najčešće se to događa kod adolescenata i mladih muškaraca budući da su u toj životnoj dobi hormoni, koji su povezani s frekvencijom pojavljivanja erekcije, na svom vrhuncu. Kako muškarci stare noćne erekcije se smanjuju budući da se razine testosterona i seksualne funkcije s vremenom smanjuju.

Što uzrokuje noćne erekcije?

Iako vas erekcije možda neće buditi svakog dana do kraja života, sigurno se pitate zašto se uopće pojavljuju? Postoji mnogo mitova i narodnih mudrosti koje sugeriraju da jutarnje erekcije uzrokuju seksualni snovi koji se pojavljuju tijekom noći, međutim stručnjaci se ne slažu. Znanstvenici su primijetili da se spontane erekcije pojavljuju i kod muških fetusa koji se još uvijek nalaze u maternici.

Jedna teorija kaže da se noćne erekcije događaju spontano kako bi svježa krv napunila tkivo penisa kisikom.

Druga teorija kaže da noćne erekcije sprječavaju muškarce da mokre u krevet. Seksolozi noćne erekcije uglavnom pripisuju porastu hormona te se uglavnom pretpostavlja da oni mogu izazvati snove i da zbog toga muškarci mogu primijetiti kako im je penis postao osjetljiv za vrijeme spavanja.

Sve u svemu, jedino što je sigurno - snovi s tim uglavnom nemaju veze.

07.03.2017. 21:32:00
Novi komentar
nužno
nužno