« Knjiga
objavljeno prije 5 godina
DOĐITE

Noć knjige je danas - evo programa

Diljem zemlje, na različite kreativne načine, sudionici Noći knjige istraživat će kako su nas knjiški junaci inspirirali i nadahnjivali te oblikovali naše živote

Noć knjige 2019 - program
Noć knjige 2019 - program (Arhiva)
Više o

program

,

Noć knjige 2019

Noć knjige je večeras, a program je i više nego bogat!

Ovogodišnjom temom, „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa", željeli smo potaknuti na promišljanje o likovima koji su nam bili važni, s kojima smo se mogli poistovjetiti, likova s kojima smo odrastali, putovali i otkrivali nepoznate krajeve, rješavali najteže zadaće, od kojih smo učili kako se nositi s izazovima stvarnog svijeta. O njima smo željeli potaknuti i međugeneracijski dijalog, propitujući imamo li iste heroje koje su imali naši mame, tate, djedovi i bake, poistovjećujemo li se s njima ili pak pronalazimo nove. 

Diljem zemlje, na različite kreativne načine, sudionici Noći knjige istraživat će kako su nas knjiški junaci inspirirali i nadahnjivali te oblikovali naše živote. Odgovor na pitanje zašto su nam toliko važni dobit ćemo u gotovo 800 programa, koliko ih je do ovog trenutka prijavljeno. Programi posvećeni najmlađima odvijat će se u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a donose mnoge kreativne i maštovite radionice: od kostimiranih zabava s omiljenim likovima, likovnih radionica, radionica izrade stripa, raznih igara i čitaonica do igrokaza, lutkarskih i dramskih predstava. Mnogi će se na jedan dan naći u ulozi junaka iz svijeta knjige i stripa. 

I odrasla publika će se imati prilike okupiti oko svojih omiljenih likova, ali u brojnim drugim programima koji će se odvijati u 175 gradova i mjesta širom Hrvatske, u knjižnicama, knjižarama, odgojno-obrazovnim ustanovama, institutima, kulturnim centrima, muzejima, i mnogim drugim prostorima „ljubiteljima knjige". Noć knjige obilježit će i starački domovi, bolnice, zatvori, te radio i televizijske postaje. Ove godine program u Noći knjige po prvi puta organiziraju i mjesni odbori i općine koje su za stanovnike svojih mjesta ili gradskih četvrti pripremili bogat program s ciljem okupljanja svih stanovnika kvarta u zajedničkom slavlju i promicanju ljubavi prema knjizi i čitanju.

Uz pisce, ilustratore, urednike, prevoditelje, stripaše, glumce, izvođače i mnoge druge kreativce, Noć knjige obilježit će i glazbenici, od kojih možemo izdvojiti nastup grupe Elemetal, Zorana Predina i Sare Renar.. 

Program u vašem gradu pronađite OVDJE.

23.04.2019. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno