« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Njega kože na ispravan način

Paraben se već dugo koristi u kozmetici, ali u tijeku je dermatološka rasprava o tome je li sastojak loš za kožu

Pazite kakve kreme nanosite
Pazite kakve kreme nanosite (Arhiva)
Više o

hidratantne kreme

,

paraben

,

zdrava koža

,

lijepa koža

Zdrava i lijepa koža san je koji mnoge žene ne uspijevaju dosanjati, a razlog često može biti u korištenju pogrešnih hidratantnih krema, tvrde stručnjaci.

Naime, dobro je poznato da je hidratacija ključna komponenta za njegu kože. Sprječava isušivanje kože, a također ju opskrbljuje vitaminima i hranjivim tvarima kako bi ju zaštitila od ranih znakova starenja.

No, nisu sve hidratantne kreme iste. Neke od njih sadrže sastojke koji mogu čak i naštetiti vašoj koži. Jedan sastojak na koji trebate paziti jest paraben. Dugo se koristi u kozmetici, ali u tijeku je dermatološka rasprava o tome je li sastojak loš za kožu. Dakle, ako koristite hidratantnu kremu koja sadrži parabene, možda je vrijeme da prestanete.

Zašto su parabeni u hidratantnim kremama loši?

Američka Agencija za zaštitu okoliša povezuje metil-parabene (jedan oblik parabena), s metaboličkim, razvojnim, hormonskim i neurološkim poremećajima, kao i različitim vrstama raka, navodi Dermatology Times. To je vrlo važno jer se parabeni u hidratantnim sredstvima i kozmetičkim proizvodima apsorbiraju kroz kožu.

Srećom, mnoge kreme za njegu i hidrataciju kože i kose već su se prebacile na formule bez parabena. Shea maslac, kokosovo ulje i ulje avokada zdrave su alternative jer nemaju dodane kemikalije.

18.01.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno