« Žene
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
EHH ...

Nevjera je najveći test svake veze

Nevjera pogađa čak trećinu brakova, no mnogi bi, kažu, nevjeru oprostili, iako to ne znači i kraj patnje - nepovjerenje koje se poslije razvije i uništi vezu

Nevjera uništava povjerenje, kako ga ponovno izgraditi
Nevjera uništava povjerenje, kako ga ponovno izgraditi (Arhiva)
Više o

preljub

,

prevara

,

nevjera

,

spašavanje veze

Nevjera je poljuljala ili razorila čak trećinu brakova jer iako žele oprostiti, prevareni se partneri, zapravo, ne mogu s time pomiriti - povjerenje je nestalo, a počinje agonija provjeravanja svakog koraka preljubnika. 

Nikome se ne može suditi, jer jedno je pričati, a drugo osjetiti na svojoj koži. 

Oprostilo bi šest od deset žena i 50 posto muškaraca. Ali kako?  Vratiti povjerenje nije nemoguće, no treba biti strpljiv, jer proces traje i traje.

"Pravilo - mobitel mora bit uvijek dostupan, nikad zaključan, uvijek negdje, ne zbog toga da će osoba koja je bila prevarena kontrolirati, ali da osoba koja je prevarena vidi da je mobitel tu", kaže Nataša Barolin Belić, seksualna terapeutkinja.

Prevarenog partnera potrebno je umiriti. 

"Ako se događalo da je osoba jako dugo nakon završetka radnog vremena ostajala. Onda je to, recimo, jako važno dogovoriti. Zna se, nakon završetka radnog vremena dolazimo doma, ako je nekakav sastanak onda ćemo obavijestit od koliko do koliko sati", dodala je Barolin Belić.

Ali ne u nedogled prežvakavati jedno te isto. Da, boli. Ali neće ni prestati ako ne znate stati preispitivati i propitkivati. 

Oprostiti prevaru nije poraz. Nije to gaženje ponosa, već jasno vaganje prioriteta. 

No moramo uzeti u obzir uznemirujuću brojku prema kojoj čak 36 posto žena i 24 posto muškaraca misli da ih partner vara iako to možda i nije tako

Jer živjeti u sumnji razara i sumnjičavog i osumnjičenog partnera. Iskusniji kažu... previše je vremena za bavljenje glupostima. 

A ako su muž ili žena i bili nevjerni, možda će to nešto dobro donijeti. Mnogi su, naime, upravo nakon nevjere shvatili da ne mogu bez prevarene ljubavi.

05.05.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno