« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Neodoljivo privlačni crossover s 320 KS

Infiniti FX37 objedinjuje sportske performanse s praktičnošću SUV-a

FX37 ima zaista upečatljiv izgled
FX37 ima zaista upečatljiv izgled
Više o

Infiniti Europe

,

Nissan

Tvrtka Infiniti Europe je dio Nissana, a nedavno je objavila kako će se senzacionalnom modelu FX50 s V8 motorom, premijerno prikazanim u Ženevi, pridružiti i inačica s V6 motorom od 320 KS nazvana FX37.

Objedinjujući performanse sportskog automobila s praktičnošću SUV-a, FX37 zaokružuje Infinitijevu obitelj luksuznih limuzina, kupea i crossovera. Upečatljiv izgled, u kojem se stapaju dizajn sportskog automobila i SUV-a, jasno ga izdvaja u masi automobila.

To znači da ima dug poklopac motora i velik međuosovinski razmak, kratke prevjese i krovnu crtu u stilu kupea, te karakter i snagu SUV-a. Infiniti FX37 pokreće 3.7-litreni V6 benzinac koji razvija 320 KS pri 7000 o/min i korisnih 360 Nm okretnog momenta.

Aluminijski 24-ventilski motor s dva bregasta vratila, dio višestruko nagrađivane obitelji motora VQ, ima konstrukciju s temeljnom pločom. Riječ je o tehnici koja se godinama rabi u automobilskom sportu, a rezultirajuća dvodijelna konstrukcija bloka cilindra mnogo je kruća od jednodijelnog odljeva.

Stiže na jesenIzgrađen je na platformi FM (front midship), a u prodaju kreće od listopada 2008., zajedno s modelima G37 Saloon, G37 Coupe, EX37 i FX50 

U motor, usklađen s normom Euro 5, ugrađuje se tehnologija promjenjivog otvaranja i podizanja ventila (VVEL) radi optimizacije učinkovitosti, a time i postizanja optimalnog odnosa između snage, odziva, potrošnje i emisija.

FX37 je standardno opremljen novim sedmerostupanjskim automatskim mjenjačem s prilagodljivim prijenosnim omjerom (ASC). Konstrukcija ovjesa potpuno je neovisna, a  sastavljen je od lakih aluminijskih dijelova. U skladu s crossover naravi, ima tehnologiju pogona na sve kotače ATTESA E-TS.

Piše: Piše: Davor Kindy
03.07.2008. 01:15:08
Novi komentar
nužno
nužno