« Život
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
EH, DA ...

Nejednakost spolova tužna je istina

Svaka peta osoba širom svijeta vjeruje da su žene inferiorne muškarcima te da bi trebale ostati kod kuće, jer su muškarci sposobniji na radnom mjestu i u školi,

Ravnopravnost spolova postoji samo na papiru
Ravnopravnost spolova postoji samo na papiru (Arhiva)
Više o

žene

,

ravnopravnost spolova

,

muškarci

,

razlike među spolovima

Muškarci i žene imaju jednaka prava, no tri od četiri ispitanika rekli su da žene još uvijek doživljavaju društvenu, političku i financijsku nejednakost, zaključak je novog istraživanja o ravnopravnosti spolova.

"Ohrabrujuće je da velika većina i muškaraca i žena širom svijeta vjeruju u jednake mogućnosti ... ali u isto vrijeme većina još vjeruje da prava nisu istinski jednaka", rekao je Kully Kaur-Ballagan, ravnatelj Ipsos MORI koji je proveo istraživanje.

U 24 zemlje, uključujući Brazil, Kanadu, Rusiju, Veliku Britaniju, Indiju i Švedsku, više od pola ispitanih osoba nazvalo se "feministima" a četvrtina je rekla da su "uplašeni" da se zauzimaju za ženska prava.

Oko polovice ispitanih osoba u Kini, Rusiji i Indiji reklo je da su muškarci superiorniji ženama i da su bolji u zarađivanju i stjecanju obrazovanja, prema istraživanju, koje je objavljeno uoči Međunarodnoga dana žena u srijedu.

UN Women smatra da je razlika u plaćama između muškaraca i žena od 24 posto čimbenik koji najviše financijski oštećuje žene.

Na Svjetskom ekonomskom forumu rečeno je u njegovu indeksu spolne razlike 2016. u plaćanju muškarcima i ženama neće doseći ekonomsku jednakost još 170 godina.

07.03.2017. 15:49:01
Novi komentar
nužno
nužno