« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
EH, DA... :)

Nasilje nas je razvilo, ali će nas i upropastiti

Čovjekova je sudbina, odnosno razvoj bio usmjeren prema razvijanju intelekta, drugim riječima nedostatak fizičke snage kompenzirao je mozgom

Ne ide nam baš...
Ne ide nam baš... (DeviantArt)
Više o

nasilje

,

evolucija

,

devolucija

Ljudska je vrsta kroz povijest i vlastitu evoluciju opstala zahvaljujući nasilju. Naime, prije nekih 50 000 godina dogodila se prva modernizacija čovjeka, odnosno Homo Sapiensa kada je počeo upotrebljavati simbole, razvijati jezik i verbalnu komunikaciju te izrađivati i upotrebljavati specijalizirano kameno oruđe.

Čovjek je kroz svoju evoluciju uvijek bilo slabo i relativno nezaštićeno biće, te je za razliku od pripadnika životinjske vrste bio zakinut za određene fizičke predispozicije kao što su primjerice imale razne životinje i zvijeri, od veličine, snage, ubojitih kandži, čeljusti. Te su životinje opstajale, a neke opstale i danas upravo zbog tih fizičkih predispozicija.

Čovjeku je prirodnija upotreba intelekta umjesto nasilja

Čovjekova je sudbina, odnosno razvoj bio usmjeren prema razvijanju intelekta, drugim riječima nedostatak fizičke snage kompenzirao je mozgom, razmišljanjem te snalažljivošću.

Bez obzira na sve u prvim je fazama ljudskog razvoja čovjek morao biti nasilan, agresivan, a čisto iz razloga jer njegov intelekt još nije došao do faze da bi mogao preživjeti te time uspješno zaštiti svoju obitelj, svoje pleme, a uporabom samog znanja bez agresivnosti i fizičkog nasilja. Drugim riječima morao je ubiti da ne bi bio ubijen.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

27.01.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno