Napravite sami ukusno i zdravo mlijeko od badema
Oko 90 posto masti u bademima je nezasićeno, a orašasti plodovi su inače puni proteina, vlakana, kalcija, magnezija, kalija, vitamina E i drugih antioksidansa
Badem se najčešće jede neobrađen ili pržen. Bademi su dostupni u mnogo oblika - cijeli, rezani, kao maslac ili ulje. Kako piše portal Savjeti-hr, ove varijacije se mogu koristiti za razna slatka i ukusna jela. Badem može biti i u obliku bademova mlijeka za one koji imaju probleme s probavom laktoze.
>> Bademi pomažu pri liječenju dijabetesa
Netolerancija laktoze znači da niste u mogućnosti u potpunosti probaviti šećer iz mlijeka i mliječnih proizvoda, a kao rezultat toga osoba nakon konzumacije mlijeka ima nelagodu u želucu. Bademi donose golemu korist jer smanjuju kolesterol u krvi.
>> Bademi djeluju protiv gripe i prehlade
Oko 90 posto masti u bademima je nezasićeno, a orašasti plodovi su inače puni proteina, vlakana, kalcija, magnezija, kalija, vitamina E i drugih antioksidansa. Bademi sprječavaju osteoporozu i kontroliraju krvni tlak. Sa svim ovim blagodatima badema možemo profitirati pijući bademovo mlijeko. Evo kako ga pripremiti kod kuće:
- Trebate 1 šalicu neobrađenih badema koje ćete staviti u vakumiranu staklenku.
- Staklenku napunite vodom i ostavite je na hladnom mjestu na 24 sata.
- Nakon toga ocijedite bademe i stavite ih u mikser.
- Dodajte 7-8 čaša vode i miksajte nekoliko minuta.
- Dodajte zaslađivač kao što je med, nektar ili natopljene datulje.
- Sadržaj koji ste dobili procijedite kroz gazu i uživajte u mlijeku od badema.
Novi komentar