Namirnice koje traju vječno
Neke se namirnice lako i brzo kvare, ali postoji pet namirnica koje nikada ne morate baciti ako ih čuvate na odgovarajući način.
Med je trajan koliko i ukusan. Jednostavno rečeno on može trajati zauvijek. Ova zdrava namirnica tijekom vremena se može kristalizirati i promijeniti boju, ali to je neće učiniti nesigurnom za upotrebu.
Čuvanje: Spremite teglu s medom na hladnom i dobro ju zatvorite. Ukoliko se med kristalizira jednostavno staklenku stavite u toplu vodu i bez straha uživajte u ovoj ''pčelinjoj'' poslastici.
Riža - sve vrste riže mogu na vašim policama trajati gotovo neograničeno s izuzetkom smeđe riže koja je pokvarljiva jer sadrži visok postotak ulja.
Čuvanje: Držite rižu na hladnom i suhom. Kada ju jednom otvorite spremite ju u plastičnu vrećicu za zamrzivač. Još bolje je ako rižu čuvate u haldnjaku.
Šećer - bijeli, smeđi ili u prahu - šećer se nikada ne kvari jer ne podržava razvoj bakterija. Izazov će vam predstavljati samo kako ga sačuvati da se ne pretvori u tvrde kristale.
Čuvanje: Suho i hladno mjesto i kod šećera će dati najbolje rezultate. Da biste spriječili stvrdnjavanje šećera stavite ga u hermetički zatvorenu plastičnu posudu.
Žestoka pića - votka, džin, viski, rum ili tekila - kada se radi o žestokim pićima sasvim je svejedno jer se ni nakon otvaranja boce ona neće pokvariti. S vremenom mogu izgubiti dio arome, ali da biste to primijetili treba proći jako puno vremena.
Čuvanje: Bocu čvrsto zatvorite i spremite na hladno i mračno mjesto dalje od sunčeve svjetlosti.
Ocat - najdraži dodatak salatama i marinadama ostat će nepromijenjen godinama nakon što ga otvorite.
Čuvanje: Kao i s alkoholom čuvajte na hladnom i mračnom mjestu
Novi komentar