« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
MA DA?!

Namirnice koje ne smijemo miješati

Vjerovali ili ne, pivo i kikiriki su izuzetno loša kombinacija jer će alkohol uništiti gotovo sve hranjive tvari iz kikirikija

Pivo će ubiti sve nutrijente u kikirikiju
Pivo će ubiti sve nutrijente u kikirikiju (Arhiva)
Više o

pivo

,

hamburger

,

coca-cola

,

alkohol

,

maslinovo ulje

,

kikiriki

,

namirnice

,

miješanje namirnica

Namirnice jedemo u raznim kombinacijama, misleći da time činimo dobro svom zdravlju, no postoje neke varijante koje trebamo odmah zaboraviti.

Tako su, primjerice, mnogi potpuno zamijenili suncokretovo ili biljno ulje maslinovim koje, naravno, predstavlja nemjerljivo zdraviju varijantu, no samo pod određenim okolnostima. Naime, maslinovo se ulje ne treba koristiti za prženje hrane jer će najveći dio njegovih blagotvornih sastojaka tim procesom jednostavno - nestati.

Alkohol također ima neke loše učinke kad se kombinira s, recimo, kikirikijem. Da, pivo i kikiriki su genijalna kombinacija, no na taj način ubijate sve dobre sastojke kikirikija - vitamine B, E, PP i D, kalij, kalcij, mangan i ostale minerale. Stoga, kikiriki da, ali bez piva.

Druga loša kombinacija je Cola i alkohol, naročito ako "pazite na liniju" pa uzmete dijetalnu Colu i u nju stavite, primjerice, viski ili rum. Problem je u tome što se Cola bez šećera jako brzo apsorbira u crijevima, a onda i alkohol, što znači da ćete se brže napiti jer ćete imati više alkohola u krvi, a da ne pričamo o mamurluku ...

Za kraj, nešto što će samo po sebi zvučati čudno, no za svaki slučaj - kivi nemojte miješati s mlijekom ili jogurtom. Da, možda vam to neće pasti na pamet, ali ako u jutarnje pahuljice odlučite staviti svježe voće, a izbor padne na kivi jer drugo nemate, znajte da će kivi svojim enzimima razgraditi mlijeko koje će postati vrlo gorko. Naravno, isto će se dogoditi i ako kivi stavite na tortu premazanu šlagom koji ste umutili s mlijekom. 

28.05.2014. 11:24:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Mršavi
    03.01.2022. 21:10
    Alkohol u kombinaciji s kikirikijem zaista nije baš najbolja kombinacija. Općenito alkohol ima dosta kalorija pa nije baš dobar izbor za one koji žele smršaviti ni samostalno, a kamoli kombinacija s Coca Colom i kikirikijem.
Novi komentar
nužno
nužno