« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
SAVJETI

Namirnice bez ili s jako malo ugljikohidrata

Donosimo vam popis namirnica koje su siromašne ugljikohidratima pa će nam pomoći u ostvarenju sna - smanjenju broja kilograma

Salate su uvijek dobar izbor
Salate su uvijek dobar izbor (Arhiva)
Više o

ugljikohidrati

,

namirnice bez ugljikohidrata

Smanjenje unosa ugljikohidrata prva je stvar koja nam u zadnje vrijeme pada na pamet kad želimo izgubiti koji kilogram, a pritom je važno znati da se niti jedna skupina namirnica ne smije izbaciti, već se prehrana samo mora prilagoditi cilju.

Stoga, donosimo vam popis namirnica koje su siromašne ugljikohidratima pa će nam pomoći u ostvarenju sna:

Meso - jaja i većina vrsta mesa sadrže ili nula grama ugljikohidrata ili zanemarivu količinu. Iznimke su iznutrice poput jetre, koja sadrži oko 5 posto ugljikohidrata.

Mliječni proizvodi - ako tolerirate mliječne proizvode onda su oni odličan izbor. Većina ih ima vrlo malo ugljikohidrata. Primjerice, tvrdi sir sadrži otprilike 0.4 ugljikohidrata po šniti, prenosi Healthline. Uvijek pazite na etikete i izbjegavajte proizvode s dodanim šećerima, a obratite pažnju na masnoće koje unosite. Čitajte etikete s količinom ugljikohidrata za vrhnje, mlijeko i jogurt.

Morski plodovi i riba - riba i drugi morski plodovi najčešće imaju gotovo ništa ili izuzetno malo ugljikohidrata. Ove su namirnice bogate vitaminom B12, jodom i omega tri masnim kiselinama

Pića - većina pića bez šećera su prihvatljiva za one koji žele smanjiti unos ugljikohidrata. Imajte na umu da su voćni sokovi kritična skupina.

Povrće s malo ugljikohidrata - mnoge osobe koje krenu, primjerice, na keto dijetu smatraju da ne mogu jesti ništa osim mesa. Međutim, postoji povrće koje sadrži malo ugljikohidrata, oko jednog grama po porciji - salata, špinat, krastavci, rikola.

02.11.2019. 15:44:00
Novi komentar
nužno
nužno