Najzdraviji starinski doručak
Nekada je to bilo sirotinjsko jelo, ali vremena su se promijenila i žganci su danas rado viđen gost na stolovima

Fotografija vijesti (Arhiva)
Recept za ovo jelo vrlo je jednostavan i prije svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme mijenja samo jedan sastojak - maslac.
Maslac daje žgancima posebnu notu i vjerujemo da će vam se kombinacija okusa jako svidjeti.
Sastojci
- 4 šalice vode
- 1 žličica soli
- 1 šalica žutog kukuruznog brašna
- 3 žlice maslaca
Priprema
Ulijte vodu u lonac i posolite pa pustite da voda prokuha. Kad voda prokuha, polako uz stalno miješanje dodajte kukuruzno brašno. Smanjite vatru i neprestano miješajte dok voda ne ispari i brašno se dovoljno zgusne. Posudu maknite s vrućeg štednjaka, dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.
Žgance poslužite tople uz svježi sir ili kiselo mlijeko.
Brzo, učinkovito, zdravo i držat će vas sve do večere!
09.06.2025. 08:16:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar