« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
MA DAJ...

Najpametnije žene su...

Tek toliko da znate - žene koje znaju biti loše raspoložene i nezadovoljne donose bolje odluke i mozak im brže radi

Voli komplicirati? Odlično ;)
Voli komplicirati? Odlično ;) (Arhiva)
Više o

žene

,

inteligencija

,

kompliciranost

Kažu vam da ste teška osoba, komplicirate i nije lako s vama... recite takvim ljudima hvala na komplimentu i krenite dalje s osmjehom na licu.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Stanford su otkrili da su žene teškog karaktera pametnije od žena u čijem je društvu uvijek ugodno, piše Brightside.

Svoju tvrdnju temelje na činjenici da žene koje znaju biti loše raspoložene i nezadovoljne, donose bolje odluke i mozak im brže radi. Mogu se vrlo brzo sjetiti raznih detalja i naoko nevažnih podataka.

Raspoloženje nam varira ovisno o tome što nam se događa u životu. Ova studija pokazuje da je dobro čak se i naljutiti kada se suočimo s problemom ili moramo donijeti tešku odluku.

>> 5 tipova žena koje muškarci izbjegavaju >>

Unutarnja negativnost potaknut će nas da se usredotočimo na problem ili situaciju u kojoj se nalazimo te da donesemo najbolju moguću odluku. 

Žena koja je nezadvoljna ili loše raspoložena usredotočit će se na okolinu i intenzivno razmišljati o onome što vidi, što ju okružuje kako bi nešto promijenila. 

Teška narav može dobro doći u donošenju odluka i prosudbi pa će komplicirane žene nerijetko zauzeti vodeća mjesta u tvrtkama i biti uspješne u upravljanju timom, no to ima svoju cijenu i odrazit će se na zdravlje ukoliko smo dugoročno u negativnom raspoloženju.  

>> Pametnije žene su - komplicirane >>

Komplicirane žene lakše pronalaze rješenja za profesionalne i privatne problema, jer se ne vode emocijama, već zaključuju hladne glave. 

No, neprekidno stanje razdražljivosti i negativnosti može ljude odvesti u depresiju pa i u fizičke bolesti. Zbog toga su stručnjaci koji su proveli studiju preporučili da svoje osjećaje uravnotežimo.

 

11.07.2021. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.07.2021. 18:18
    zene nisu pametnije od muiskaraca
Novi komentar
nužno
nužno