« Putovanja
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
TRENDOVI

Najnoviji trendovi u bukingu: kontinent nema problema sa slabijom potražnjom

Jadranski turistički domaćini suočavaju se po prvi puta nakon niza uzastopnih rekordnih sezona sa slabijom potražnjom nego lani u ovo vrijeme

Za terme - nema zime
Za terme - nema zime (Arhiva)
Više o

Terme Tuhelj

,

popunjenost

U Njemačkoj, potvrdilo se na velikoj prošlotjednoj burzi turizma ITB Berlin, buking za ljetnu špicu trenutno je slabiji tri do deset posto, a dobra je vijest da je odmor u vansezonskim mjesecima traženiji nego prošle godine. U zemlji koja daje najviše turista Hrvatskoj buking je u zastoju za sve tradicionalne ljetovališne destinacije na Mediteranu osim za Tursku, ali turistička industrija ne gubi nadu. Vjeruje se da se radi samo o odgođenom bukingu i da će ponajveći svjetski putnici Nijemci i ove godine otići na nešto više od 54 milijuna putovanja, koliko su ih poduzeli i lani.  Dok većinu jadranskih turističkih domaćina zabrinjavaju vijesti s ovog velikog emitivnog tržišta, koje tradicionalno rano bukira svoja putovanja i nerijetko bude vjesnik trendova u drugim zemljama, neki su na kontinentu pronašli odgovor kako privući goste i kad među Europljanima vlada neizvjesnost oko Brexita i kad se mnogi pitaju koliko su ozbiljne najave nove velike ekonomske krize. 

U Termama Tuhelj u ukupnom broju stranih noćenja Nijemci su lani sudjelovali s 23 posto te su nakon Slovenaca najbrojniji gosti. Upravo Njemačka im se i dalje potvrđuje kao glavno tržište, s tim da je trenutni broj noćenja na razini lanjskih rezultata, ali istovremeno, zahvaljujući nešto višim cijenama nego lani, ostvaruju rast prihoda od vrlo pristojnih pet posto. Ističu i kako im raste broj individualnih posjetitelja, a pozitivne ovogodišnje prve brojke i najave za nadolazeće mjesece naslanjaju se na niz vrlo dobrih prethodnih godina.  

"Podizanjem kvalitete usluga kontinuirano raste broj dolazaka i noćenja, a pametnom politikom cijena povećava se i zarada. Zahvaljujući tome Terme Tuhelj u prošloj su godini ostvarile dobit od gotovo milijun eura, dok je ukupan prihod iznosio 8,7 milijuna eura, a to je gotovo deset posto više nego 2017. U prošloj godini broj gostiju je porastao 8,3 posto  te noćenja za 5,4 posto. Preciznije, prije dvije godine Terme Tuhelj ugostile su 47.707 turista, a tijekom prošle godine 51.663. Noćenja je, pak, u 2017. ostvareno 122.736, a lani 129.343", ističe Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj. 

Više na: http://www.terme-tuhelj.hr/

16.03.2019. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno