« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
PRIPAZITE :)

Najnezdravije namirnice u trgovinama

U vašem supermarketu postoje namirnice koje kupujete gotovo svakodnevno, a ne biste trebali jer su vrlo nezdrave

Kokice za mikrovalnu - strava!
Kokice za mikrovalnu - strava! (DeviantArt)
Više o

namirnice

,

nezdrave namirnice

,

kokice za mikrovalnu

,

crveno meso

,

gazirani sokovi

,

bomboni

Nezdrave namirnice i dalje stoje na policama, vjerujte - u vašem supermarketu postoje namirnice koje kupujete gotovo svakodnevno, a ne biste trebali jer su vrlo nezdrave.

Donosimo neke od najnezdravijih koje možete pronaći na policama trgovina:

Crveno meso - prehrana bogata crvenim mesom povezana je s većim rizikom razvoja divertikulitisa, upalne bolesti crijeva, ustanovili su znanstvenici. Divertikulitis je upala ili infekcija malih džepova, zvanih divertikuli, koji se pojavljuju duž stijenki crijeva. Unatoč tome što je bolest relativno česta, malo se zna o tome što je uzrokuje i uglavnom se kao mogući uzroci spominju pušenje, gojaznost, prehrana siromašna vlaknima i kronična uporaba protuupalnih lijekova.

Gazirani zaslađeni sokovi - svi gazirani, zaslađeni sokovi (čak i oni na kojima piše da su dijetni) dovode do problema s tjelesnom težinom. Osim toga u plastičnnim bocama postoje kemikalije koje mogu uzrokovati teška oboljenja poptu tumora, neplodnosti i poremetiti balans hormona.

Kokice za mikrovalnu - ako volite gledate film uz kokice, bolje nemojte. Kokice iz mikrovalne se pakiraju u nezdravi papir koji sadrži neke otrovne kemijske spojeve koji čak mogu dovesti do neplodnosti, povećanja težine i problema s pamćenjem.

Obojani bomboni - nisu svi slatkiši isti. Dok čokolada ima neke pozitivne učinke, bomboni mogu doista naštetiti organizmu. Zbog umjetnih aditiva i bojila bomboni su prava opasnost za sve, a posebno za djecu.

12.01.2017. 14:31:00
Novi komentar
nužno
nužno