« Seks
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
PRIRODNO PLAVO

Najmoćniji prirodni afrodizijaci

Nakon dugog i temeljitog ispitivanja, znanstvenici su na prva dva mjesta postavili šafran i ginseng

Čokolada više nije broj jedan, tron je preuzeo ginseng
Čokolada više nije broj jedan, tron je preuzeo ginseng (Wikipedia)
Više o

čokolada

,

afrodizijak

,

Šafran

,

prirodni afrodizijak

,

ginseng

,

johambin

,

muira puama

Čokolada je svrgnuta s trona najjačeg prirodnog afrodizijaka, a ni vino više nema ugled koje je imalo - najjači prirodni afrodizijaci su šafran i ginseng. Do tog su zaključka stigli znanstvenici sa sveučilišta u kanadskom Guelphu.

Ginseng je korijen koji se može naći u Sibiru, Kini i Koreji, a već je odavno proglašen prirodnim afrodizijakom. Vrlo često se koristi kao terapija za dijabetes II, a puna su ga i razni energetski napitci. Kinezi ga tisućljećima koriste kao korektor erektilne disfunkcije kod muškaraca, a te su karakteristike potvrđene i znanstvenim ispitivanjima na laboratorijskim štakorima.

Šafran koji se dobiva od cvijeta biljke predstavlja tradicionalni začin indijske, ali i španjolske i talijanske kuhinje. Moć koju ima u seksualnim odnosima poznata je od davnina, legenda kaže da ga je koristila Kleopatra u kupkama kako bi unaprijedila svoje uživanje u krevetu.

Uz šafran i ginseng znanstvenici su pronašli još nekoliko biljnih afrodizijaka, kao što je johambin, ekstrakt zapadnoafričkog drveta johambe, korijen biljke maka s anda i brazilski cvijet muira puama. Svi zagovornici čokolade kao afrodizijaka razoružani su analizom koja ukazuje da nema izravne veze između čokolade i libida, iako je dokazano da se konzumacijom čokolade podižu razine endorfina i serotonina u mozbu.

Voditelj istraživanja Massimo Marcone preporučuje korištenje prirodnih afrodizijaka prvenstveno iz razloga što ne izazivaju nuspojave, a izravno utječu na libido.

23.01.2014. 23:01:00
Novi komentar
nužno
nužno