« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
MINIMALIZAM

Najjeftiniji automobili na svijetu

POGLEDAJTE SLIKE - Dolaze bez posebne dodatne opreme, nisu najsigurniji ni najudobniji, ali se zato prodaju po vrlo povoljnim cijenama

Više o

Tata Nano

,

najjeftiniji automobil

,

JiangNan Alto

,

Daewoo Matiz

,

Lada 2105

,

Chery QQ

,

FAW F1

Dok se u Europi, Americi i razvijenijim državama proizvođači automobila natječu vozačima pružati što više po što većoj cijeni, u Rusiji, Aziji i Južnoj Americi ciljevi su nešto drugačiji - vizija je da svako kućanstvo pojeduje barem jedan automobil, bez obzira na kvalitetu.

Tata Nano
U Indiji se prodaje po svega 1800 eura, a potražnja je snažna unatoč problemima koje ima. Naime, nekim vlasnicima se zapalio bez posebnog razloga. Pokreće ga minijaturni motor od 624 kubika, što je inače ekvivalent jednom cilindru motora. Nema klima uređaj, električne podizače prozora, kao ni "servo" uređaj.

JiangNan Alto
Proizvodi se od 1986., a prodaje po 3000 eura. Na tržištu Kine vrlo visoko kotira zbog pristupačne cijene. Na 1000 Kineza, naime, danas dolazi samo 20 automobila.

Daewoo Matiz
Gradski auto pravi je hit u Južnoj Koreji. Košta 3500 eura, a proizvodi ga General Motors u suradnji s Daewoom. Godine 2006. povlačio se po sudovima zbog sličnosti s Cheryjem QQ.

Lada 2105
Počeo se proizvoditi u Rusiji davne 1979., a jedna od glavnih prednosti je da se rezervni dijelovi mogu pronaći po iznimno povoljnim cijenama. Toliko je jednostavan da se može lako i brzo popravljati u svakoj garaži. Košta 3700 eura.

 

Chery QQ
Dugačak je samo 3,55 metara i košta 4400 eura. Dizajn je nastao u suradnji između kineskog proizvođača Chery i talijanske dizajnerske tvrtke Fumia design.

 

FAW F1
Kinezi u Meksiku proizvode FAW (First Automobile Works), a prodaju ga po 5000 eura. Najveća zamjerka mu je da nije udoban, a ni posebno kvalitetan.

26.03.2010. 12:00:00
Novi komentar
nužno
nužno