« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
NOVO DOBA

Najčešći uzroci svađa u modernim vezama

Svađe u vezama imaju neke razloge koji se ne mijenjaju stoljećima, no i novo je doba donijelo neke svoje probleme

Svađe imaju gotovo uvijek iste razloge
Svađe imaju gotovo uvijek iste razloge (Arhiva)
Više o

žene

,

veze

,

muškarci

,

svađe

,

razlozi svađa

,

bračne svađe

,

uzroci svađa

Svađe su sastavni dio svake veze i nema ništa čudno u njima, no od načina na koji se one rješavaju ovisi i stabilnost i dugotrajnost veze. 

Razlozi su, uglavnom, isti već vjerojatno tisućljećima u raznim oblicima, a prvi među njima je najčešće novac. U vezama se očekuje da partneri dijele troškove, ali kako obično netko zarađuje malo više, a razlika je i u trošenju, nesuglasice su česte. Jedini način prevladavanja ovog problema je iskrenosti i postavljanje granica koje oba partnera trebaju poštovati.

Manjak seksa stalno se spominje kao izvor nesuglasica, a nedostatak seksa obično skriva i dublje probleme koje treba razriješiti. Žene vole intimnost u svim dijelovima života, pa često ne žele seks jer nema nježnosti u svakodnevnoj komunikaciji, što muškarci jednostavno ne mogu shvatiti.

Različit bioritam može na početku veze biti izvor uzbuđenja i nepredvidljivosti u vezi, no ako jedan partner funkcionira samo u sitne sate, a drugi u rano jutro, iz toga će se prije ili kasnije izroditi pravo malo brdo problema. 

Razlike se privlače, barem tako kažu neki seksolozi, no jednako tako uzrokuju i probleme. Ako imate različite društvene potrebe, preciznije, jedan partner voli biti kod kuće i gledati TV a drugi je partijaner, takve će karaktere sigurno biti jako, jako teško uskladiti nakon nekoliko godina veze.

Nekima je čisto samo ono što sjaji, besprijekorno ulašteno, dok drugi imaju bitno niže standarde. Ovaj će problem, ma kako benigno izgledao, na kraju dovesti do vrlo žučnih svađa oko prljavih cipela na čistom podu, prljavih čarapa pod krevetom i sličnih stvari.

Razlike u prehrambenim navikama nisu ništa manje opasne od drugih, jer zajednički obroci grade zajedništvo u vezi i obitelji, no to će biti teško ako jedan partner jede kad je gladan, a drugi poštuje neki dnevni ritam ili se sudare vegetarijanac i mesojed.

Novost koju je dodalo moderno doba, a koja ni izbliza nije smiješna ili zanemariva je - dogovor o objavljivanju na Facebooku. Idu li tamo fotografije mamurnog supruga koji baulja kućom u gaćama i potkošulji ili supruge na polovici spremanja za važan izlazak? Vjerujte, ma kako to zabavno bilo jednom, onom drugom sigurno nije ...

27.04.2014. 20:04:00
Novi komentar
nužno
nužno