« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Najčešća pogreška koja vrućine čini još gorim

Savjet liječnika koji obavezno treba poslušati - izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti dnevni unos kave

Hladna voda neće vas osvježiti
Hladna voda neće vas osvježiti (s)
Više o

vrućine

,

osvježenje

,

hladna voda

Vrućine su stigle i svi smo u potrazi za osvježenjem, no u potrazi za njim najčešće radimo veliku pogrešku - pijemo hladnu vodu ili sokove pune leda.

Ma koliko to vama zvučalo čudno na prvu, tijekom ljetnih vrelih dana najbolje je piti vodu koja je sobne temperature jer će ona najbrže donijeti željno rashlađivanje.

Jednako tako, dobro je popiti i topli čaj, no samo u slučaju kad je vani zrak suh, ne vlažan. Čaj će potaknuti znojenje, a time i rashlađivanje tijela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tekućina iz tijela pa ju svakako treba nadoknaditi.

Savjet liječnika koji obavezno treba poslušati - izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti dnevni unos kave. 

Gdje god bili, uvijek kraj sebe imajte bočicu vode i svako malo popijte po nekoliko gutljaja. Budete li to prakticirali svaki dan tijelo će vam imati dovoljno tekućine i lakše ćete podnositi vrućinu.

Uz to, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu bit će bolja, stoga, isprobajte ovu našu varijantu umjesto čaše pune leda i pratite što se događa...

11.06.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno