Najbolji začini za dobro zdravlje
Recimo, cimet "regulirati malo ugljikohidrata koje konzumirate smanjujući njegovo glikemijsko opterećenje"

Začini su odlična stvar, jer osim što popravljeju okuse, mogu biti i jako, jako zdravi - recimo, sve počinje šalicom čaja. "Uvijek preporučujem zeleni čaj s cimetom prije, tijekom ili nakon obroka s ugljikohidratima. Čaj blokira apsorpciju određenih ugljikohidrata", navodi Yanez.
Dodaje da će cimet "regulirati malo ugljikohidrata koje konzumirate smanjujući njegovo glikemijsko opterećenje".
Ako ste pojeli masniji obrok, onda uključite i đumbir, savjetuje on. Kako je objasnio, đumbir ima sposobnost da pomaže u kontroli tjelesne temperature, sprječava mučninu i bori se protiv upala.
Zanimljivo je da su i zeleni čaj i cimet i znanstveno priznati kao korisni za mršavljenje, iako treba naglasiti da su najučinkovitiji kod osoba koje se zdravo hrane i redovito vježbaju.
Osim toga, cimet je pogodan i za dijabetičare jer pomaže u regulaciji šećera u krvi i osjetljivosti na inzulin. Uz to, cimet je bogat i željezom koji bi mogao ojačati imunološki sustav u borbi protiv respiratornih bolesti.
No, Yanez naglašava da nema svaki cimet jednake zdravstvene dobrobiti. "Onaj koji je crvenkastije boje, cejlonski cimet, ima više blagodati."
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar