« Život
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Najbolji pokazatelj da se viđate s krivom osobom

Najvažnije je dobro upoznati vlastite osjećaje, jer tek u tom slučaju možemo odabrati partnera koji će nam u potpunosti odgovarati

Jeste li možda ipak promašili?
Jeste li možda ipak promašili? (Pixabay)
Više o

nervoza

,

novi partner

,

pogrešan odabir

Kad izlazimo s novim partnerom normalno je da osjećamo nervozu, zapravo, nešto se takvo i očekuje.

No prema mišljenju stručnjaka, ako istu nervozu osjećamo za vrijeme duljeg viđanja s nekom osobom, to bi mogao biti dobar pokazatelj da nešto nije u redu.

Prema riječima psihologinje, dr. Wendy L.Patrick, normalno je očekivati leptiriće u trbuhu prije spoja, no spoj isto tako ne bi smio na vas djelovati kao da vas čeka nastup života, na kojem ne možete biti nasmiješeni i potpuno opušteni.

Takve nam situacije uzrokuju stres i neugodu, a to nisu emocije koje bi veza trebala buditi u nama. Svi želimo na partnera ostaviti dobar dojam, ali ne možemo i ne smijemo pritom zanemariti vlastite emocije.

Ako primijetimo takvu vrstu vlastitog ponašanja, možda se radi o tome da nas partner svojim ponašanjem prisiljava na osjećaj nezadovoljstva sobom ili samokritike. Problem je u tome što je ozbiljno samoosuđivanje i samokritiziranje mogućih mana prvi korak prema razvijanju depresije.

Naš partner trebao bi biti osoba zbog koje se osjećamo dobro u vlastitoj koži, netko tko nas prihvaća i cijeni takve kakvi jesmo.

Važno je znati prepoznati razliku između zaljubljenosti i ljubavi. Iako su zapravo usko povezani, sama zaljubljenost u nama budi i negativne emocije: nervozu, nesigurnost i anksioznost. Ljubav, s druge strane, pobija sve te negativne osjećaje.

Što nam je onda činiti?

Najvažnije je dobro upoznati vlastite osjećaje. To će nam omogućiti da odaberemo partnera s kojim ćemo se osjećati zadovoljni samima sobom. Očekivat ćemo racionalne emocije, postići sigurnost u vezi, a time i uspješnu vezu.

Piše: Andrea Holi
22.12.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno