« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Najavljena 18. po redu proljetna revija jazza

Zvijezda Joao
Zvijezda Joao
Više o

jazz

,

proljetna revija jazza

Proljetna revija jazza na kojoj će nastupiti novi, ali i ugledni domaći i međunarodni jazzisti održat će se od 22. do 25. travnja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Vrhunac revije bit će završne večeri, kad nastupa prva dama europskog jazza Maria Joao. Umjetnički direktor Revije Antun Tomislav Šaban najavio je da će festival početi 22. travnja koncertom Christian Muenchinger Quarteta.

Ti gosti iz Švicarske, predvođeni mladim saksofonistom s američkim iskustvom, pripadaju vrhu jazz-scene u svojoj domovini. Drugog dana festivala, održat će se Tribute to Damir Dičić na kojem sudjeluju Ivan Kapec Trio, Luka Udjbinac, Darko Jurković Charlie, Nebojša Buhin Nebo, Elvis Penava Trio i Zagreb Jazz Portrait.

Trećeg dana festivala, održat će se tradicionalna smotra novih lica hrvatskog jazza, a drugi dio večeri nosi naziv MeđuJazzJe. Šaban je podsjetio kako je 1924. Vinko Žganec zapisao 770 međimurskih pučkih popjevaka, od kojih je Igor Savin izabrao 12, te pripremio za izvođenje s grupom vodećih hrvatskih jazz glazbenika. (HINA) 

07.04.2008. 21:28:19
Novi komentar
nužno
nužno