« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Albumi tjedna

Fotografija vijesti
Više o

jovanotti

,

The Raveonettes

,

The Raconteurs

,

Viktor Vidović

Jovanotti - ‘Safari’
(Universal/Aquarius Records) Ocjena: 4/5

Naziv albuma označava stilsku raznolikost, brisanje granica među različitim glazbenim žanrovima, i otkriva autora kao putopisca svjesnog prolaznosti svega. Kao obožavatelj filmova Frederica Fellinija, Jovanotti ne skriva njegov utjecaj, tako da neprestan pokret i dinamičnost kadrova Fellinija možemo pronaći i kod ovog kantautora.

The Raveonettes - ‘Lust Lust Lust’
(Fierce Panda) Ocjena: 4/5

Pop surf-rock duo The Raveonettes su se uspjeli odmah na početku ugurati u novi rock-val koji je započeo početkom milenija. Glazbena lakoća u poigravanju s retro motivima rijetko se kada može čuti, pa je iz tog razloga odličan danski duo Foo-Rose na mnogo načina vrlo poseban i magičan.

 

The Raconteurs - ‘Consoler of the Lonely’
(XL Rec./Dallas Records) Ocjena: 4/5

O liku i djelu Jacka Whitea već bi se sad mogla napisati debela knjiga i snimiti vrlo zanimljiv film, ali u The Raconteursima nije sam, okružen je nizom kreativnih individua koje su željne dostići njegovu snagu i moć. Kako su krenuli, ako je suditi po drugom im albumu, zasigurno će uspjeti.

 

Viktor Vidović - ‘J. S. Bach: Djela za lutnju’
(Aquarius Records) Ocjena: 5/5

Kritika i publika jednoglasne su u ocjeni talenta Viktora Vidovića, a brojne nagrade to samo potvrđuju. Zvukovni svijet kojim vodi slušatelja uvijek je nanovo zanimljiv i intrigantan, a njegov topao ton i sposobnost da realizira svu svoju tonsku imaginaciju naprosto vas ne mogu ostaviti ravnodušnima.

06.04.2008. 22:51:38
Novi komentar
nužno
nužno