« Film
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
STRAVA I UŽAS

Na Sundanceu prikazan hororac toliko strašan da je publici pozlilo

Po dvoje gledatelja ponoćne predstave na filmskom festivalu Sundance došla je hitna pomoć jer im je pozlilo od šokantnih scena u novom horor filmu V/H/S

Scena iz filma V/H/S
Scena iz filma V/H/S (dailymail.co.uk)
Više o

hitna pomoć

,

Sundance Film Festival

,

horor filmovi

,

V/H/S

,

strava i užas

Cijeli koncept filmova strave i užasa je pobuđivanje negativnih emocija igrajući na kartu iskonskih strahova ljudi, od najgorih mogućih noćnih mora i šoka do straha od nepoznatog, no rijetkost je da nekome pozlije od eksplicitnih scena nasilja i konstantne napetosti.  

No, upravo baš to se dogodilo prilikom prikazivanja filma V/H/S na Sundance Film Festivalu gdje je po dvoje osoba došla hitna pomoć. Prema izjavama svjedoka, prvo je pozlilo muškarcu koji je odteturao iz kino dvorane te se srušio u predvorju, a dok mu je medicinsko osoblje pružalo pomoć pozlilo je njegovoj djevojci. Pošto nije bilo ozbiljnih zdravstvenih komplikacija par nije hospitaliziran, a čak su izrazili želju da pogledaju film do kraja.

Čovjek bi rekao da je sve to dobro osmišljeni marketinški trik za prezentaciju filma, no producentica V/H/S-a, Roxanne Benjamin, kaže kako je to bio stvaran i ozbiljan događaj koji ju je prepao, te da je svima jako drago što su djevojka i njezin dečko dobro.

Neimenovani, ali upućeni izvor rekao je za Daily Mail da ovo nije prvi incident koji je izazvao film V/H/S, noć prije je mlada djevojka istrčala iz kino dvorane sva u suzama, te je kraj filma dočekala u predvorju. Kada su autori filma s njom pričali rekla im je da se prepala.

Radnja horor filma V/H/S prati grupu sitnih lopova koji su prihvatili posao da u napuštenoj i izoliranoj kući pronađu VHS kazetu, no ubrzo su ih snašle grozne nevolje.

Autori filma smatraju da je ljudima pozlilo zbog kombinacije eksplicitnih i intenzivnih scena nasilja, napetosti i načina na koji je film sniman - dijelovi su snimani ručnom kamerom kao i film The Blair Witch Project.   

31.01.2012. 11:23:24
Novi komentar
nužno
nužno