« Film
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ZLATNI MEDVJED

Arapsko proljeće i povijest Europe na 62. Berlinaleu

Festival se otvara u četvrtak, a u Berlinu se očekuju Angelina Jolie, Meryl Streep, Uma Thurman, Robert Pattison i Christian Bale

Fotografija vijesti
Više o

Berlinale

,

filmski festivali

,

filmovi

U četvrtak u Berlinu počinje jedan od najvažnijih europskih filmskih festivala, Berlinale, prenosi Hina. Teme kojima će se baviti filmovi na ovogodišnjem 62. izdanju vrte se uglavnom oko arapskog proljeća te političke povijesti Europe.

U Berlinu se očekuju Angelina Jolie, Meryl Streep, Uma Thurman, Robert Pattison i Christian Bale.

Festival će u četvrtak navečer otvorili film francuskog redatelja Benoita Jacquota "Les Adieux a la Reine" s Diane Kruger kao kraljicom Marijom Antoanetom uoči odlaska iz Versaillesa, rekao je umjetnički direktor festivala Dieter Kosslick.

"Ove godine imamo temu koja se nameće, temu preokreta", kazao je on novinarima predstavljajući izbor od gotovo 400 filmova u različitim programima.

"Mnogo je priča ispričano s gledišta malih ljudi a tema radikalne promjene i političkog buđenja odnosi se i na film koji će otvoriti 62. izdanje Berlinalea", kazao je Kosslick.

"Les Adieux a la Reine" ili posljednja tri dana monarhije u srpnju 1789. prvi je od 18 filmova u utrci za Zlatnog medvjeda koji će 18. veljače dodijeliti predsjednik žirija, britanski redatelj Mike Leigh.

Počasnog Zlatnog medvjeda ove će godine dobiti američka glumica Meryl Streep.

06.02.2012. 09:59:00
Novi komentar
nužno
nužno