« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
wonder jocks

Muški push-up uništava spermu

Proizvođači tvrde da ćete u ovom donjem rublju „izgledati puno veće“.

(aussieBum)

Nove push-up gaćice, u kojima muškarci navodno izgledaju više seksi, prodaju se nevjerojatno dobro. Ali stručnjaci upozoravaju da muškarci možda riskiraju neplodnost noseći „čudesne gaćice".

„Postoji razlog zašto muškarci drže taj prostor „slobodnijim". Manji porast temperature testisa može imati ozbiljne posljedice za muškarčevu plodnost. Ako je temperatura povišena tek za stupanj-dva na više od 6 sati u jednom danu, geni u spermi mogli bi biti oštećeni", kaže danski stručnjak za plodnost dr. Preben Christensen.

Po uzoru na famozni „Wonderbra", čudotvorni grudnjak, proizvođač Aussiebum je ovaj komad donjeg rublja odlučio nazvati „Wonder Jocks". Hvale se kako će u čudotvornim gaćicama muškarci izgledati „mnogo veće".

Dane Ole Schou je direktor Cyrosa, jedne od najvećih banki sperme u svijetu. Izdao je zdravstveno upozorenje protiv tog odjevnog predmeta.

„Studije jasno pokazuju da je vrlo uska ili topla odjeća ekstremno opasna za kvalitetu sperme. Definitivno savjetujemo da ne nosite ovaj tip donjeg rublja. Uska odjeća na tom dijelu tijela tijekom duljeg bi vremenskog perioda čak mogla uzrokovati rak", kaže Ole Schou.

U Danskoj se proizvod prodaje u robnoj kući „Magasin", gdje ima udio od čak 10% u ukupnoj prodaji donjeg rublja. Na nesreću, upozorenja stručnjaka nisu spriječila trgovine u prodaji.

„Ovo mi je potpuno iznenađenje. To su najprodavanije muške gaće u Engleskoj i dobro se prodaju u cijelome svijetu, tako da sam siguran da bismo čuli za probleme da oni postoje", kaže Magasinov komunikacijski direktor Jan Helleskov, koji također ističe da se proizvod prodaje diljem svijeta već godinama.


Piše: Lars Otto Andersen/MWN
21.08.2009. 15:14:32
Novi komentar
nužno
nužno