« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
NIKADA NA ZELENU GRANU

Muške ljubavne geste koje jasno pokazuju da vas vara s drugom

Do jučer vam nije želio dati ni da gledate svoju omiljenu seriju, a danas vodi brigu o kućanstvu, brine za vaše osjećaje i čini čuda u krevetu? Vara vas s drugom ženom, tvrde znanstvenici

Fotografija vijesti
Više o

prevara

,

bračna nevjera

,

muškarci i žene

,

ljubavne veze

Svaka žena u većoj ili manjoj mjeri „pati" na romantične muške geste, priznale mi to sebi ili ne. I dok su one u ranoj fazi veze iznimno poželjne i očekivane (da ne kažemo nužne), ničim izazvani izljevi ljubavi mnogim ženama u dugim vezama i brakovima izazivaju sumnju i pitanja.

Ovom osjećaju zasigurno neće pomoći niti nedavna studija provedena u Velikoj Britaniji, koja je pokazala kako su sumnje o tome stoji li iza muškarčevih poklona i romatičnih gesta osjećaj krivnje za nešto što je učinio uglavnom točne.

Znanstvenici su pronašli kako je dvije trećine žena sklono posumnjati u nevjeru ukoliko njihov partner odjednom počne izvoditi nove „trikove" u spavaćoj sobi, a trećina isto pomisli kad im muškarac pokloni nakit ili sexy donje rublje.

Crv sumnje ide toliko daleko da milijuni žena sumnjaju u prijevaru čak i kad njihovi muškarci rade sasvim obične stvari koje do tada nisu, poput pomaganja u kućanskim poslovima.

Ono što je možda i najviše iznenadilo istraživače jest činjenica da je gotovo svaka treća žena spremna „zažmiriti" na povremena muškarčeva „lutanja" ukoliko bi to značilo da će postati bolji supruzi i partneri, s kojima je ljepše živjeti. 

Muških romatičnih gesta koje mogu pobuđivati sumnju ima doista mnogo, ali su znanstvenici sastavili popis najčešćih.

20 najčešćih stvari koje kod žena izazivaju sumnju:

Kupovanje nakita

Novi „pokreti" među plahtama

Pričanje o emocijama

Kupovanje cvijeća

Kupovanje čokolade

Veće posvećivanje pažnje

Kupovanje sexy donjeg rublja

Planiranje zajedničkog romatičnog vikenda

Pomaganje u kućanskim poslovima

Češće govorenje da vas voli

Nošenje doručka u krevet

Davanje komplimenata

Češće slanje sms poruka

Kuhanje večere

Češće zvanje telefonom

Bolje aktivno slušanje

Zajedničko kupanje u kadi

Prepuštanje daljinskog upravljača

Češće i dulje maženje

Ipak, upozoravaju znanstvenici, čak i ukoliko ste prepoznali svog muškarca u većini ovih stvari, a koje prije nije radio, nemojte brzati sa zaključcima. Naime, stručnjaci tvrde kako žene povezuju ovakve tradicionalne romantične geste s ranom fazom veze i zavođenjem, dok ih još uvijek potencijalni partner pokušava „nagovoriti" da budu s njim.

Nakon početne romantične faze, žene počinju primjećivati kako se njihovi muškarci sve više „hlade" prema njima, što ih s godinama čini iznimno ciničnima, pa čak i ogorčenima.

S druge strane, muškarčeve namjere u ovoj promjeni ponašanja mogu biti potpuno legitimne i iskrene te se ne mora nužno raditi o bilo kakvom osjećaju krivnje. Zbog toga je vrlo važnu da mu date priliku da vam to i dokaže. Na kraju krajeva, što možete izgubiti?

02.02.2012. 11:18:00
Novi komentar
nužno
nužno